Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

«ΟΧΙ» στις συγχωνεύσεις που οδηγούν σε κλείσιμο νοσοκομείων

Κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις που οδηγούν σε κλείσιμο νοσοκομείων και συρρίκνωση κλινών, τμημάτων και θέσεων εργασίας έγινε  το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου στο «Σισμανόγλειο» από το σωματείο του νοσοκομείου, του «Αμαλία Φλέμιγκ» και του Παίδων Πεντέλης
Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των τριών σωματείων, του Αναρρωτηρίου Πεντέλης, της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ παραβρέθηκε και η «Λαϊκή Επιτροπή Μελισσίων - Πεντέλης».
Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ για 770 συγχωνευμένα, δηλαδή λιγότερα, τμήματα νοσοκομείων και τόνισαν πως κανένα νοσοκομείο δε θα μείνει αλώβητο, κανένας εργαζόμενος δεν έχει εξασφαλισμένη θέση εργασίας. Αναφέρθηκαν, επίσης, στις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει για τους ασθενείς η ολοένα υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, όπως και οι πληρωμές στα νοσοκομεία.
Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο γινόταν Επιστημονική Ημερίδα του Εθνικού Δικτύου Νοσοκομείων και Υπηρεσιών με θέμα: 


«Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην Υγεία: Συνεργασία Νοσοκομείων και Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας». 
Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν πως στόχος τέτοιων ημερίδων είναι να δικαιολογηθεί η εγκληματική πολιτική, κατευθύνθηκαν προς το χώρο που γινόταν η ημερίδα και παίρνοντας το λόγο έκαναν παρέμβαση, ενώ φώναξαν συνθήματα όπως: «Δωρεάν υγεία για όλο το λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου