Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Kακοκαιρία: Φτηνή η αντιπολίτευση από τον κ. Μπρέγιαννη

Με μια ανακοίνωση που επιβεβαιώνει την ανυπαρξία ουσιαστικού πολιτικού περιεχομένου από πλευράς τους, προσπαθεί η παράταξη του κ. Μπρέγιαννη, να εκμεταλλευθεί τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πόλη από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων την προηγούμενη Παρασκευή.
 Σε μια μέρα που παρέλυσε όλο το Λεκανοπέδιο και όπου μέσα σε λίγες ώρες έπεσε τόσος όγκος βροχής, όσος πέφτει σε ένα μήνα, ήταν φυσικό να δημιουργηθούν προβλήματα.
 Ο Δήμος Αμαρουσίου και οι εργαζόμενοι των εξωτερικών συνεργείων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων στο δρόμο και συνέβαλαν στο να μετριαστούν οι επιπτώσεις από την πρωτοφανή κακοκαιρία.
Όσον αφορά στα ερωτήματα που θέτει η παράταξη του κου Μπρέγιαννη, περί ετοιμότητας του Δήμου απαντούμε:

Καταμέτρηση ζημιών και προβλημάτων στο δήμο... από News247
Τα φρεάτια του Δήμου είχαν καθαριστεί πρόσφατα, απλά σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν τόσο μεγάλος ο όγκος του νερού, που δεν μπορούσαν να τον απορροφήσουν.
• Η πόλη ήταν καθαρή από σκουπίδια, γι’ αυτό και δεν δημιουργήθηκε μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που παρουσιάστηκε. Σε καμία περίπτωση μάλιστα δεν ισχύει ο ισχυρισμός της παράταξης της αντιπολίτευσης ότι τα σκουπίδια κατακλύζουν τις γειτονιές της πόλης μας.
• Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μιλά η παράταξη του κ. Μπρέγιαννη, για τα μπαζωμένα ρέματα, όταν ήταν αυτή που επέτρεψε με την απραξία της τα προηγούμενα χρόνια που ασκούσε Διοίκηση την άναρχη και χωρίς κανόνες πολεοδομική επέκταση της πόλης, το μπάζωμα των ρεμάτων και την ανοικοδόμηση σε αυτά τσιμεντένιων μεγαθηρίων.
• Γνωρίζουν πως δεν μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία της πόλης και των γειτονιών της, χωρίς να έχει προηγηθεί η οροθέτηση των ρεμάτων. Η σημερινή Διοίκηση είναι αυτή που προχωρά στην οριοθέτηση αυτή. Θα έπρεπε να γνωρίζουν, επίσης, πως για να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία, χρειάζεται να υπάρξουν προγράμματα χρηματοδότησης από το Κράτος και μελέτες από πλευράς Δήμου. 
Μελέτες έχουμε ετοιμάσει, γιατί δεν βρήκαμε. Διεκδικούμε χρηματοδότηση κι είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε όποια κονδύλια τεθούν στη διάθεση μας. Δυστυχώς το Ε.Σ.Π.Α δεν χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα, αν χρηματοδοτούσε να ήταν σίγουροι ότι δεν θα αφήναμε ούτε ένα ευρώ ανεκμετάλλευτο.
Τέλος, σχετικά με τις αναφορές στο παρελθόν που τόσο ενοχλούν τον κ. Μπρέγιαννη, γιατί δεν του επιτρέπουν να κτίσει το νέο προφίλ που επιθυμεί, αυτές θα γίνονται όποτε κρίνουμε ότι υπηρετούν το συμφέρον της πόλης.
Όταν επιτρέπουν οι αναφορές αυτές στους πολίτες να κάνουν τις συγκρίσεις του σήμερα με το χθες, ώστε να διασφαλίσουν με την ψήφο τους ένα καλύτερο μέλλον για το προάστιο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου