Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ποδηλατικό γύρο Αμαρουσίου θα διοργανώσει, ο Δήμος σε συνεργασία με την Ε.ΠΟ.Σ.Κ

         Προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Απρίλιο
Η διοργάνωση ποδηλατικού γύρου στο Δήμο Αμαρουσίου με τη συμμετοχή μαθητών από όλα τα σχολεία της πόλης, αλλά και φίλων του ποδηλάτου κάθε ηλικίας αποφασίστηκε έπειτα από πρόταση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Κέντρου (Ε.ΠΟ.Σ.Κ).
Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε παρόντος του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Νίκου Πέππα, και συνεργατών, συμφωνήθηκε με τα μέλη του Ε.ΠΟ.Σ.Κ, τον πρόεδρο Αλέξανδρο Κέλογλου, και το γενικό γραμματέα του Σωματείου Νικόλαο Λέμη, να υπάρξει συνεργασία σε επίπεδο διοργάνωσης και υποστήριξης του ποδηλατικού γύρου.
Στον ποδηλατικό γύρο του Αμαρουσίου που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Απρίλιο, θα απευθυνθεί πρόσκληση για να συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών σχολείων, ενώ ελεύθερα θα μπορεί να συμμετάσχει κάθε πολίτης, κάθε ηλικίας που το επιθυμεί.
 Παράλληλα, εξετάζεται την ίδια ημέρα να διοργανωθεί και ποδηλατικός αγώνας ανώμαλου δρόμου για τους φίλους των πιο δύσκολων διαδρομών.


Στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά:
 «Με πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη αλλά και η λειτουργία, σε σύντομο χρόνο από τώρα, του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, στόχος μας είναι να «χτίσουμε» την ποδηλατική συνείδηση στους συμπολίτες μας, να τους καλλιεργήσουμε την αγάπη για το ποδήλατο και τη χρήση του μέσα στην πόλη, το σεβασμό στον ποδηλάτη, την αρμονική συνύπαρξη ποδηλατιστών και αυτοκινητιστών. Θέλουμε να δούμε όλους τους κατοίκους, κάθε ηλικίας, να ανεβαίνουν στο ποδήλατό τους συμμετέχοντας στον ποδηλατικό γύρο του Αμαρουσίου και να «διαφημίσουν» τα οφέλη της εναλλακτικής μετακίνησης μέσα στην πόλη» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου