Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

«Μία γούβα χάσκει στην πλατεία μας... για μήνες»!

                        Στο Πάρκο Αθ. Διάκου & Στρ. Λέκκα
Φωτογραφίες που απεικονίζουν το κατεστραμμένο πάρκο της γειτονιάς τους καθώς και το ιστορικό των ενεργειών που έχουν κάνει εως τώρα, απέστειλαν στο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»Κάτοικοι τής γειτονιάς (Αθ. Διάκου και Στρατηγού Λέκκα). 
Η Διοίκηση Πατούλη, ως συνήθως, έσπευσε "άμεσα" να δώσει λύση...ΠΡΟΣΕΧΩΣ!
Η διαμαρτυρία των 92 κατοίκων & η πρότασή τους:
« Από το καλοκαίρι βλέπουμε δίπλα  μας, στο πάρκο της γειτονιάς μας μία τρύπα 60 τ.μ. και βάθους 0,5μ. Η τεράστια αυτή τρύπα άνοιξε από συνεργεία του Δήμου. Οι εργασίες σταμάτησαν εδώ και πέντε μήνες.
Έχει ανοίξει και μία πόρτα από την παιδική χαρά και κινδυνεύουν τα παιδιά, αν την πλησιάσουν να πέσουν μέσα στην τρύπα. Τα παγκάκια και οι πάγκοι, που φιλοξενούσαν τους ηλικιωμένους και τους συνοδούς των παιδιών έχουν εξαφανισθεί.
Η τρύπα γεμίζει νερά από τις βροχές και σκουπίδια από τον αέρα. Δεν μπορεί να καθαριστεί, γιατί είναι τεράστια και γεμάτη λάσπη.
Απευθυνθήκαμε στο Δήμο, στο τμήμα περιβάλλοντος.
Μας ανέφεραν, ότι πρόκειται να επεκτείνουν την παιδική χαρά. Ότι έχουν παραγγείλει όργανα και ότι δεν τα έχουν πάρει ακόμα στα χέρια τους.

Εμείς θεωρούμε την πλατεία μας έναν ελεύθερο χώρο, για να τον χρησιμοποιούν όλοι. Τα παιδιά με τους συνοδούς τους, νεαροί αλλά και ηλικιωμένοι.
Η παιδική χαρά εξυπηρετεί τα νήπια και τα μικρά παιδιά.
Ο εγγύς περιβάλλων χώρος πρέπει να εξυπηρετεί τα μεγαλύτερα παιδιά.
Και τα γύρω παγκάκια, κάτω από τα δέντρα να μπορούν να φιλοξενήσουν τους ηλικιωμένους σε σκιερό μέρος  το πρωί και το απόγευμα, αλλά και τις παρέες των νέων το σούρουπο και το βραδάκι.
Περιμένουμε λοιπόν, να κλείσει μέσα σ΄ αυτόν το μήνα-που έχουν και τα παιδιά διακοπές- αυτή η επικίνδυνη τεράστια τρύπα και να ξαναμπούν τα παγκάκια στη θέση τους».

1.    ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 92 ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
     ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ Αθ. Διάκου & Στρ. Λέκκα
  1.  ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ
Σε συνέχεια της έγγραφης διαμαρτυρίας μας σας εξιστορούμε την πορεία αυτής της κινητοποίησής μας. Έχουμε απευθυνθεί προφορικά από τον Νοέμβριο 2012 στον αρμόδιο υπάλληλο της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου μας κ. Νίκο Τσόλκα.
Ο εν λόγω υπάλληλος προθυμοποιήθηκε μεν να ενημερώσει την προϊσταμένη του και τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κ. Κόκκαλη, ισχυρίστηκε δε ότι δεν έχει χρήματα ο Δήμος να αποκαταστήσει το χώρο.
Πέρασαν 2 μήνες από τις επαφές που είχαμε με τον εν λόγω υπάλληλο και μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες μας συλλέξαμε τις 92 υπογραφές συμπολιτών μας, που αισθάνονται κι αυτοί την αγανάκτηση, που δημιουργεί η εικόνα αυτού του κατεστραμμένου κοινόχρηστου χώρου. Σε όλες τις επαφές μας με τον εν λόγω υπάλληλο, ακόμα και με την προϊσταμένη του κα Σεραφετινίδου, ακούγαμε το εξής: «Δεν έχει λεφτά ο Δήμος.», χωρίς να μπορούμε να πάρουμε απάντηση στο ερώτημά μας:
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΕΦΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟ, ΕΝΑ ΕΡΓΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»;
Η κα Σεραφετινίδου, προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου, ζήτησε 3 εργάσιμες ημέρες για να ξαναενημερωθεί ο κ. Κόκκαλης σχετικά με την εξής ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:
ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ, ΜΕ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ, ΧΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΕΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
Επανήλθαμε σε 5 εργάσιμες ημέρες και αφού δεν έγινε τίποτα,
ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου