Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Στον «αέρα» η κατασκευή πάργκινγκ στην «πλ. Ευτέρπης»;

Δριμύτατη επίθεση κατά της δημοτικής αρχής για την κατασκευή υπόγειου πάργκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης εξαπέλυσαν στην κοινή συνένετευξη τύπου που παραχώρησαν σε αίθουσα του Δημαρχείου Αμαρουσίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Κανελλάκης και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Μαρουσι Επιστροφή στο Μέλλον»«ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» & «ΕΚΤΟΣ των Τειχών», κ.κ. Αλ. Μπρέγιαννης, Λ. Μαγιάκης & Δ. Πολυχρονιάδης
Εξέφρασαν σε όλους τους τόνους ότι θα αντιταχθούν με όλα τα μέσα για το τρόπο με τον οποίο η Διοίκηση Πατούλη προχωρά στην κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης (παρά τις πρόσφατες σαφείς υποδείξεις της διοίκησης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε, ότι αποτελεί τον χώρο που συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να υποδεχθεί σταθμό του Μετρό στο μέλλον). 
Οπως αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο συνάδελφος Γιάννης Μπεθάνης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» Λευτέρης Μαγιάκης, παρουσίασε το έγγραφο της σύμβασης του Δήμου με την εταιρεία ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΥΤΕΡΠΗΣ Α.Ε. ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ, που αποτελεί θυγατρική της εταιρείας ΕΡΕΤΒΟ και έδωσε τη σημαντική είδηση ότι, σύμφωνα με το άρθρο 9, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο (εκτός ευθύνης της εταιρείας), το έργο του πάρκινγκ των 273 θέσεων και του αναψυκτηρίου που προβλέπεται να κατασκευαστεί από πάνω και αμφότερα θα τα εκμεταλλεύεται η εταιρεία για 25 χρόνια, δεν πραγματοποιηθεί, τότε ο Δήμος υποχρεούται να καταβάλει το 5% του συνολικού κόστους του έργου στην εταιρεία!
 «Η σύμβαση αυτή βάζει τον Δήμο σε περιπέτειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λ. Μαγιάκης, ενώ τόνισε ότι «ούτως ή άλλως το έργο βρίσκεται στον «αέρα» από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαριστεί ούτε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου, το οποίο βρίσκεται υπό διερεύνηση και από τον ΗΣΑΠ, που επικαλείται ότι του ανήκει».
 Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Μπρέγιαννης,
κατηγόρησε από την πλευρά του την διοίκηση και τον δήμαρχο γιατί έχουν ως «συνήθη πρακτική  να προχωρούν σε έργα δίχως σχεδιασμό, δίχως ενημέρωση και συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και τις δημοτικές παρατάξεις, αποσκοπώντας σε μικροπαραταξιακά οφέλη σε βάρος της πόλης»... Λίγο αργότερα απαντώντας και σε σχετική ερώτηση, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νομικές ενέργειες για την αποτροπή της εκτέλεσης της συγκεκριμένης σύμβασης.
 Ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης  τόνισε  ότι «ακόμη και σήμερα συνεχίζεται η ασέλγεια του κατασκευαστικού κεφαλαίου προς την πόλη του Αμαρουσίου, με τα γνωστά σε όλους μας καταστροφικά αποτελέσματα», ενώ προέταξε την ανάγκη κινηματικής αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας για την αποτροπή του έργου, έναντι των όποιων νομικών ενεργειών. «Έχουμε δει ότι μπορεί ένα έργο να περάσει από πολλές νομικές διαδικασίες, αλλά στο τέλος να πραγματοποιηθεί, όπως άλλωστε και η συγκεκριμένη σύμβαση υπέστη αλλεπάλληλους νομικούς ελέγχους, αλλά στο τέλος υπεγράφη», ανέφερε και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό πιστεύουμε στις δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων και των συλλόγων, προκειμένου να αποτραπεί ένα έργο που θα έχει δραματικές επιπτώσεις όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τα τρισέγγονά μας».
Τέλος ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κανελλάκης υπενθύμισε ότι «και στο Νοσοκομείο Παίδων κατασκευάστηκε πάρκινγκ σε χώρο που είχε σχεδιαστεί να υποδεχθεί σταθμό του Μετρό και τώρα θα πρέπει αυτός να κατασκευαστεί σε άλλο χώρο, 300 μέτρα πιο μακριά, κάτι που σημαίνει μεγάλη ταλαιπωρία για τους γονείς που θα φέρνουν τα παιδιά τους εκεί». Παράλληλα, θέλησε να απαντήσει στις κατηγορίες του δημάρχου σε πρόσφατο ρεπορτάζ της «Α» ότι ως περιφερειακός σύμβουλος «πολέμησε το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης» του κέντρου, αν και Μαρουσιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου