Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

«Άλαλα τα χείλη των ασεβών»

Η Διοίκηση του Δήμου, μέσω του γραφείου Τύπου, επιδόθηκε στις 16.01.2013 σε έναν βερμπαλιστικό χαρτοπόλεμο εκδίδοντας σε μία  μέρα τρεις ανακοινώσεις σε απάντηση αντίστοιχων της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ».
Ο κ. Δήμαρχος έχει, εδώ και καιρό, κατασκευάσει μια πολυέξοδη επικοινωνιακήκολυμβήθρα του Σιλωάμκαι επιχειρεί έτσι να ξεπλύνει από πάνω του τόσο τις μνημονιακές και Καλλικρατικέςεπιλογές του στην διοίκηση του Δήμου, όσο και το βάρος που του αναλογεί από την ενεργή συμμετοχή του στην κυβερνώσα μνημονιακή παράταξη της ΝΔ.
 Σε κάθε ευκαιρία μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα, βγάζει πύρινα αντιμνημονιακά λογύδρια, μοιράζει πολύχρωμες αντιμνημονιακές χάντρες στουςιθαγενείς”, αλλά μόλις σβήσουν τα φώτα και βρίσκεται πίσω από κλειστές πόρτες συναποφασίζει και  κατόπιν ασκεί διοίκηση, επιβάλλοντας και εφαρμόζοντας τις μνημονιακές επιταγές και τα «Καλλικρατικά» κελεύσματα κατά γράμμα.
 Το επιβεβαιώνει αυτό μάλιστα επανειλημμένα, το Γραφείο Τύπου του Δήμου (το οποίο αδιάκοπα εκμεταλλεύεται  για προσωπική προβολή του ο κ. Πατούλης) που μας πληροφορεί  με πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ, ότι πχ. την 30/8/2012:
Το εκλογικό του δικαίωμα στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος  Πατούλης”, ενώ καταχειροκρότησε την “ομιλία που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με επίκεντρο το νέο πακέτο μέτρων και περικοπών.”
 Προφανώς εκεί ο κ. Δήμαρχος, ενώπιος ενωπίω του αρχιερέα του μνημονίου, είχε πιει το “αμίλητο νερό” .

Άλαλα τη χείλη των ασεβών.
 Συνομιλεί μάλιστα η Διοίκηση του Δήμου με τον κ. Φούχτελ και τον κ, Ράϊχενμπαχ όχι για να του εξηγήσουν ποιά είναι η άλλη πολιτική ,έξω από μνημόνια, ύφεση και λιτότητα, αλλά για να σχεδιάσουν την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή των μνημονίων ,του ξεπουλήματος και ιδιωτικοποιήσεως της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, με πρόσχημα την εύρεση δουλειάς για γιατρούς στη Γερμανία.
Αυτό μάλιστα το Γραφείο Τύπου ονομάζει “ρεαλισμό και υπευθυνότητα” , αντί για σουρεαλισμό και ενδοτικότητα.
 Όσο για τα “καθημερινά έργα και τις ημέρες” της διοίκησης, όπως μας λέει στην 2η ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου ,είναι δυστυχώς αυτά τα “έργα” που έχουν οδηγήσει τον πλουσιότερο Δήμο της Ελλάδας στην ανεξέλεγκτη υπερχρέωση μέχρι και το 2046 αρχικά και αν συνεχιστούν οι συνεχείς επιμηκύνσεις χρέους και αναχρηματοδοτήσεις βάζουμε ρότα για το 2100  με το συνολικό χρέος Δήμου και Δημοτικών Επιχειρήσεων να ξεπερνά τα 250.000.000 Ευρώ.
Ως άξιοι συνεχιστές του Τζανίκου συνεχίζουν εν μέρει ,το “θεάρεστο έργο” του υπερδανεισμού, των έργων βιτρίνας και της αυταρχικής, αδιαφανούς, πελατειακής και αντιδημοκρατικής διοίκησης.
 Θέλουν μάλιστα τώρα να καταστρέψουν την πλατεία Αγίας Λαύρας με το ιδιαίτερο φυσικό βιοκλίμα και πλούτο της για να κάνουν τεχνητή βιοκλιματική ανάπτυξη .
Είναι σαν να καίμε το δάσος για να κάνουμε μετά αναδάσωση.
 Ακυρώνουν ή τουλάχιστον δυσκολεύουν και επιβραδύνουν σημαντικά ,την σύνδεση της πόλης μας με τη γραμμή του μετρό, αφού τον καταλληλότερο σταθμό ,στην πλατεία Ευτέρπης, τον εκχωρούν για εκμετάλλευση σε ιδιωτική εταιρία ,ώστε σε συνδυασμό με μια σκληρά ελεγχόμενη στάθμευση από την δημοτική αστυνομία, να απομυζήσουν τον δημότη και τον επισκέπτη.
Όλο αυτό το στολίζουν με “ηλεκτρικά ποδήλατα για τη δημοτική αστυνομία”, σε προφανή συνέχεια των νέων στολών της δημοτικής αστυνομίας που κόστισαν πολλαπλάσια από τις κανονικές στολές της ΕΛ.ΑΣ.
 Μια διοίκηση που είναι ικανή να χρεώνει τον φορολογούμενο πολίτη με 1.000.000 Ευρώ για μία πεζογέφυρα που θα μπορούσε να κοστίσει τα μισά, να χρεώνει τους παρελαύνοντες μαθητές με 12.500 Ευρώ για εξέδρες επισήμων ,να χρωστά στους δημότες μόνο για το 2011 (σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές) 9.000.000 Ευρώ για ανταποδοτικά έργα που ΔΕΝ έκανε ,ενώ χαράτσωσε με αυτό το ποσό τους δημότες.
 Για όλα αυτά “Άλλαλα τα χείλη των ασεβών” !
 Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα της διοίκησης του Δήμου, η αδιαφάνεια, ο λαϊκισμός και η διγλωσσία, τα αλόγιστα έξοδα, οι υπερβολικές χρεώσεις  για μικρά και μεγάλα έργα με σχεδόν απευθείας αναθέσεις, οι πελατειακές σχέσεις, τα μεγάλα έργα βιτρίνας και όχι τα μικρά αλλά απαραίτητα έργα στις γειτονιές του Μαρουσιού, η αλόγιστη εισπρακτική επιβάρυνση μικροεπαγγελματιών και νοικοκυριών, σε αντιδιαστολή με την προνομιακή μεταχείριση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων  και περιουσιών.
  Θα πρέπει βέβαια να αναγνωρίσουμε ότι η Διοίκηση του κ. Πατούλη ,διαθέτει τουλάχιστον “το κληρονομικό χάρισμα” να προβλέπει σωστά το μέλλον μια και μας ρωτά στην 3η ανακοίνωσή της, όταν θα έχουμε εμείς την διοίκηση της πόλης τι θα κάνουμε; Δεν θα εφαρμόσουμε τους νόμους;
Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι οι πρώτοι νόμοι που θα εφαρμόσουμε θα είναι ο νόμος της διαφάνειας, του σεβασμού του δημοσίου χρήματος και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, ο νόμος περί αναθέσεως έργων μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες καθώς και θα ενεργοποιήσουμε το νόμο περί παράβασης καθήκοντος , βαριάς αμέλειας και περί βλάβης του δημοσίου.
 Η λογική της δημοτικής κίνησης “ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” είναι διαφορετική, οι ιδέες της και η πρακτική της που μέσα από την δική της διοίκηση οδηγεί τον δήμο Αμαρουσίου στη έξοδο από το ιδιότυπο τραπεζικό μνημόνιο, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στην πόλη μας, διασφαλίζει ΚΑΙ τον δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών δράσεων ΚΑΙ την πλήρη ανταποδοτικότητα των δημοτικών τελών, χωρίς διαπλοκή, πελατειακές σχέσεις και αδιαφανείς διαδικασίες.
 Πλησιάζει ο καιρός που οι δημότες, που πλήττονται βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές και τον Καλλικράτη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γονείς, οι μαθητές και οι φοιτητές του Μαρουσιού, θα ανοίξουν στην τωρινή διοίκηση διάπλατα την πόρτα της εξόδου.
 Μαρούσι 23.01.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου