Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Προσεχώς ... Βιοκλιματική Ανάπλαση!

Την πραγματοποίηση ενημερωτικής συνάντησης με τη συμμετοχή συλλόγων της πόλης συντόνισε ο Εκδρομικός και Περιηγητικός Σύλλογος Αμαρουσίου ενόψει της έναρξης τις προσεχείς μέρες των εργασιών της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου του Αμαρουσίου. 
Τη σπουδαιότητα της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που μίλησε στην εκδήλωση, ενώ τις λεπτομέρειες κατασκευής του έργου παρουσίασαν υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες που έχουν την ευθύνη υλοποίησης
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, ενημερώνοντας τους παρισταμένους, σημείωσε: «Βρισκόμαστε ακριβώς μίαν ανάσα πριν από την έναρξη των εργασιών της Βιοκλιματικής Ανάπλασης στο Ιστορικό Κέντρο, ενός από τα πιο σημαντικά έργα που έχουν γίνει ποτέ στην πόλη. Πρόκειται για ένα έργο που όταν ολοκληρωθεί θα καταστήσει ξανά το Μαρούσι σημείο αναφοράς όσον αφορά στα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά του, ένα έργο που αναβαθμίζει αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου

Σε προηγούμενες επαφές μας κατατέθηκε, μέσω των εκπροσώπων των συλλόγων, η συναίνεση των κατοίκων αλλά και των εμπόρων του Κέντρου. Επιμένουμε στη σωστή ενημέρωση των δημοτών μας γιατί αφορά μία ανάπλαση που πρωτίστως γίνεται για να τη χαίρονται οι ίδιοι. Για αυτό και επικροτούμε κάθε πρωτοβουλία ενημέρωσης από μέρους των συλλόγων της πόλης που μέσα από τα δικά τους κανάλια επικοινωνίας συμβάλουν στην καλύτερη πληροφόρηση των κατοίκων. Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αφαιρεθεί ούτε ένα δέντρο, με αφετηρία την πλατεία Αγίας Λαύρας, το έργο θα υλοποιηθεί σε έξι διαδοχικές φάσεις και αυτό γιατί θέλουμε να προκαλέσουμε τη λιγότερη δυνατή ενόχληση στους κατοίκους αλλά και στην αγορά της πόλης».

Κλείνοντας ο κ. Πατούλης, κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στο δημόσιο διάλογο για τη Βιοκλιματική Ανάπλαση και την Ελεγχόμενη Στάθμευση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο όπου εκτενώς θα γίνει αναφορά σε όλα τα στοιχεία και στάδια των έργων.

Στα ερωτήματα των παρευρισκομένων απάντησαν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι εκπρόσωποι υλοποίησης του έργου, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες σχετικά με τις εργασίες αποξήλωσης του αστικού εξοπλισμού που θα έχουν ξεκινήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας από την πλατεία της Αγίας Λαύρας, καθώς και για τις διαδρομές που θα δημιουργηθούν από την οδό Θησέως έως την οδό Βασιλίσσης Σοφίας.
Παρόντες στην ενημερωτική συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Πέππας, Σπύρος Σταθούλης, Αντώνης Παρτσινέβελος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Αθανάσιος Βελής, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Λευτέρης Μαγιάκης, Δημήτρης Πολυχρονιάδης.
Από μέρος των συλλόγων, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Εκδρομικού και Περιηγητικού Συλλόγου Αμαρουσίου και συντονιστής της εκδήλωσης Μάκης Ουίλς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γιώργου Παπαχρυσάνθου, η πρόεδρος του Συλλόγου Αθμονέων Ρούλα Μπόγδανου, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Δήμητρα Τσουκλείδου, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων των Τυφλών «Ειρήνη Λασκαρίδου» Ελένη Γαρδέλη, ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Σπύρος Κουτσούκος, η πρόεδρος του Συλλόγου «Αλκυονίδων» Μαρία Μόσχου, η εκπρόσωπος του Δ.Σ του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Αγίας Μαρίνας Σοφία Ζέρβα, μέλη των συλλόγων και απλοί πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου