Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ομιλία της Ρ. Δούρου στις 7:30 μ.μ. στο σταθμό του ΗΣΑΠ

                         Ανοιχτή συγκέντρωση συζήτηση ΣΥΡΙΖΑ

Θα μιλήσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου
Όλοι παρακολουθούμε το πολιτικό θέατρο του παραλόγου που παίζεται από τον θίασο της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ. Η τρόικα εσωτερικού επιδίδεται σε δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις την ίδια στιγμή που «μελετάει» τον τρόπο που θα ικανοποιήσει για ακόμα μια φορά τους τοκογλύφους. Το μόνο που παζαρεύει είναι το «καρότο» που θα πετάξει στο λαό για να περάσει τα σχέδια της. Αυτό μπορεί να είναι μια «τάχα πολιτική λύση», μια επιμήκυνση των μέτρων είτε οτιδήποτε άλλο ώστε η κοινωνία να δεχτεί την λαιμητόμο του νέου πακέτου.
Και όλα αυτά την στιγμή που η τρόικα των τοκογλύφων απαιτεί και άλλα μέτρα πολύ χειρότερα από ότι έχουν επιβάλει μέχρι τώρα στην χώρα και στον λαό. Θέλουν να επιβάλλουν άμεσες απολύσεις στο δημόσιο, ακόμα πιο βάρβαρη περικοπή μισθών, συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων, ισοπεδωτική φορολόγηση μικρομεσαίων, σκανδαλώδη μείωση των αποζημιώσεων και προϋποθέσεων για απολύσεις.

 Φτάνουν στο σημείο οι τοκογλύφοι να αξιώνουν τα 10 δισ. του συνολικού πακέτου μέτρων να περιληφθούν στο φετινό προϋπολογισμό, δηλαδή να εφαρμοστούν τα μέτρα άμεσα.
Σε κάθε περίπτωση, με ή χωρίς επιμήκυνση των μέτρων, η χρεοκοπία και η πορεία προς την καταστροφή της χώρας είναι αναπόφευκτη μέσα στο τροϊκανό περιβάλλον και η φτώχια, η ανεργία και η εξαθλίωση είναι σημερινό τραγικό δεδομένο.
Και αυτά σε μια χώρα που στην ουσία την κυβερνά ένα υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα, η τραπεζοκρατία και τα χρεοκοπημένα Μέσα Ενημέρωσης. Σε μια χώρα που η συγκυβέρνηση της υποτέλειας στηρίζεται στο μαφιόζικο κώδικας σιωπής και την αδικία. Αλήθεια πόσοι από αυτούς που υποστηρίζουν την συγκυβέρνηση και την εξαθλίωση του λαού μας βρίσκονται στις λίστες του μαύρου χρήματος της Ελβετίας;
Δεν έχουν καμία νομιμοποίηση και το γνωρίζουν. Τα κλομπ, τα χημικά, τα ρατσιστικά πογκρόμ, τα τάγματα εφόδου των πατριδοκάπηλων της Χρυσής Αυγής είναι τα τελευταία όπλα τους. Τελειώνει ο χρόνος τους και το ξέρουν.
Ο λαός όμως δεν θα σας αφήσει να βουλιάξετε και τη χώρα μαζί σας.
Θα την προστατεύσουμε τη χώρα. Όλοι εμείς δεν θα σας αφήσουμε να προχωρήσετε σε αυτό το πακέτο μέτρων που βάζει ταφόπλακα σε όποια προοπτική ανάκαμψης και ανάπτυξης για τη χώρα. Σε ό,τι περνά το χέρι μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απαλλαγεί ο τόπος από αυτή τη βρωμιά.

Όχι στα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό και διαλύουν τη χώρα
          Να φύγουν οι τρόικες εσωτερικού - εξωτερικού
                                  Ή αυτοί ή εμείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου