Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Εκκένωση λογικής

Ο τραγέλαφος που προκάλεσε ο πανικός από την αποκάλυψη για τις αξιώσεις της τρόικας να εκκενωθούν τα «ασύμφορα» νησιά με τους λίγους κατοίκους ήταν διδακτικός και ωφέλιμος.
Οι παλινωδίες, οι αντικρουόμενες δηλώσεις και οι αλληλοαναιρούμενες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών και παραγόντων της οικονομίας του τόπου αποδεικνύουν και στον πιο δύσπιστο παρατηρητή πόσο μακριά νυχτωμένοι είναι εκείνοι που θα έπρεπε να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση.
Αντί να χρησιμοποιηθεί η ωμή και σκληρή αλήθεια ως έχει και να αξιοποιηθεί προς όφελος των ελληνικών θέσεων, κάποιοι έσπευσαν να την κρύψουν κάτω από το χαλί της δήθεν «ευπρέπειας» και της «αψόγου στάσεως». Το αποτέλεσμα ήταν να φανεί στην κοινή γνώμη το αντίθετο από εκείνο που επιδιώχθηκε, δηλαδή ότι η πολιτική τάξη, αντί να αντιμάχεται τις παρανοϊκές και ανθελληνικές επιταγές της τρόικας, τις συγκαλύπτει!

Θα ξεχάσουμε τους ανούσιους και επιβλαβείς διχασμούς, που κατά καιρούς ταλανίζουν την κοινωνία. Οι υγιείς δυνάμεις θα στηρίξουν τις προσπάθειες κάθε κυβέρνησης που προσπαθεί να τερματίσει αυτή την τραγωδία που ξεκίνησε από το μονόπρακτο του οικτρού Παπανδρέου στο ακριτικό Καστελόριζο.
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» είπε ο Χριστός (Ιω. 8,32), προσφέροντας την πιο γρήγορη και αποτελεσματική λύση σε κάθε πρόβλημα του ανθρώπινου βίου. Ο Θεάνθρωπος που έταμε την Ιστορία στα δύο και έλυσε τις αλυσίδες από τα πόδια των δούλων γνώριζε πώς μπορούμε να θεραπεύσουμε ασθένειες πολύ χειρότερες από το κάθε μνημόνιο.
Ας έχουν λοιπόν την αλήθεια οι ιθύνοντες κατά νου, πριν ξεκινήσουν να προβαίνουν σε πράξεις που υποτιμούν τη νοημοσύνη του κοινού και ευτελίζουν το κυβερνητικό έργο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου