Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Χωρίς Επιστημονικό Προσωπικό οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου;

Χωρίς Επιστημονικό Προσωπικό λειτουργούν οι Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αμαρουσίου, ισχυρίζεται αναγνώστρια του BLOG "Tromaktiko", σημειώνοντας τα εξής:
Με αισθητά μειωμένο προσωπικό λειτουργούν από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου. Και αυτό σύμφωνα με τους υπεύθυνους των παιδικών σταθμών οφείλεται στο γεγονός οτι δεν τους έχει εγκρίνει συμβάσεις ο ΑΣΕΠ παρά το αίτημα που έχουν υποβάλει εδώ και καιρό.
Πολύ καλή δικαιολογία για να καθησυχάζουν όλους εμάς τους γονείς που καθημερινά ανησυχούμε για την ασφάλεια των παιδιών μας. Και από τη στιγμή που δεν έχετε προσωπικό πως παίρνετε τόσα παιδιά και τα βάζετε όλα σε μια τάξη με μια δασκάλα;Το ενδεχόμενο να συμβεί κάποιο ατύχημα η να ξεφύγει κάτι από την προσοχή της δασκάλας δεν το έχετε σκεφτεί; Η μήπως θα πρέπει να συμβεί πρώτα κάτι και μετά να ψαχνόμαστε να επιρρίψουμε ευθύνη ο ένας στον άλλον;
Για να μην αναφερθώ στο ότι τα παιδιά μας δε μαθαίνουν τίποτα αφού δεν υπάρχει επιστημονικό προσωπικό νηπιαγωγοί και νηπιοβρεφοκόμοι παρά μονάχα βοηθοί βρεφοκόμων.
  Πως λειτουργείτε νηπιακούς σταθμούς με τμήματα προνηπίων όταν δεν υπάρχουν νηπιαγωγοί;
Διότι τα πρωινά όταν αφήνουμε τα παιδιά μας θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι τα αφηήουμε σε καλά χέρια και το μεσημέρι επιστρέφοντας να ξέρουμε ότι έχουν περάσει δημιουργικά τη μέρα τους έχοντας μάθει κάτι.
Απορίας άξιο βέβαια είναι πως σε άλλους δήμους εγκρίνονται οι προσλήψεις προσωπικού ενώ στο δικό μας όχι.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
                                     Μία διαφορετική άποψη
               Διάβασα με προσοχή το σχόλιο αναγνώστριας που αναφέρεται
             στην κατάσταση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου.
 Κι επειδή είμαι κι εγώ μητέρα που το παιδί μου φιλοξενείται σε Παιδικό Σταθμό του ίδιου Δήμου, συγκεκριμένα (αφορά: Χωρίς Επιστημονικό Προσωπικό οι Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αμαρουσίου, υποστηρίζει αναγνώστρια) σε αυτόν που βρίσκεται επί της Θεμιστοκλέους, θα ήθελα να καταθέσω την δική μου άποψη.
Πράγματι το προσωπικό έχει μειωθεί σε σχέση με πριν από 2 χρόνια που το μεγαλύτερο παιδί μου φιλοξενείτο στον ίδιο Σταθμό. Αυτό όμως μπορώ να σας βεβαιώσω ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει επηρεάσει την ποιότητα των υπηρεσιών που μας παρέχονται. Ούτε θέμα ασφάλειας τίθεται, ούτε έχω διαπιστώσει ότι δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις το υπάρχον προσωπικό για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Η προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι είναι μεγάλη και οφείλει η Διοίκηση του Δήμου να την αναγνωρίσει.
Αντίθετα με τα όσα υποστηρίζει η φίλη αναγνώστρια, εγώ πιστεύω ότι οι συνθήκες υγιεινής, φύλαξης και σίτισης του παιδιού μου είναι σχεδόν άριστες, καλύτερες κι από αυτές που παρέχουν ιδιωτικοί σταθμοί σε πολύ υψηλότερο κόστος από αυτό που εμείς ως δημότες καταβάλλουμε.
Συζητώντας μάλιστα με φίλες μου που μένουν σε γειτονικά προάστια ( Κηφισιά, Χαλάνδρι, Πεύκη) μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι στο Μαρούσι είμαστε πολλά χρόνια μπροστά, σε όλα τα επίπεδα. Γι αυτό καλό θα είναι να μην απαξιώνουμε ότι σήμερα μας παρέχεται σχεδόν δωρεάν από το Δήμο μας, να λέμε μια καλή κουβέντα όταν πρέπει, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που το Κράτος όλο και υποβαθμίζει τις υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες.
Όσο για τη φίλη αναγνώστρια που ανησυχεί για την ασφάλεια του παιδιού της, αν το αισθάνεται αυτό πραγματικά θα της έλεγα να σταματήσει να το πηγαίνει στο σταθμό του Δήμου και να επιλέξει κάποιον ιδιωτικό. Είμαι βέβαιη ότι στο τέλος θα μετανιώσει.

                                           Αναγνώστρια Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου