Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η μικροπολιτική με ψέματα πηγαίνει το Μαρούσι πίσω

Δεν υπηρετούν το συμφέρον της πόλης απόψεις που εκφράζονται από πρόσωπα που φέρονται να εκπροσωπούν ανύπαρκτους Συλλόγους, ιδιαίτερα όταν πίσω τους κρύβονται δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με χαμηλή αποδοχή από την τοπική κοινωνία.
Με το περιεχόμενο ανάρτησης στην ιστοσελίδα σας δημότη που φέρεται να εκπροσωπεί τοπικό περιβαλλοντικό σύλλογο, τον οποίο αγνοούμε αν διαθέτει έστω και ένα μέλος, στην οποία υπάρχουν αιχμές σε βάρος μιας σειράς αποφάσεων της σημερινής Διοίκησης του Δήμου, που αφορούν κυρίως το οικόπεδο του Παναγόπουλου, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου θα ήθελε να επισημάνει τα παρακάτω:
Πρώτον, βρίσκουμε ως Δήμος απολύτως ανεύθυνη και εχθρική προς τα συμφέροντα των πολιτών την άποψη να απαλλοτριώνουμε ιδιωτικές περιουσίες, χωρίς να διαθέτουμε τα απαραίτητα χρήματα τόσο για την απαλλοτρίωση τους όσο και για την αξιοποίηση τους και να τις κρατάμε δεσμευμένες για περισσότερο από 10 με 15 χρόνια. Αυτή η πολιτική δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και θίγει ένα από τα σημαντικότερα και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε πολίτη, αυτό της ατομικής ιδιοκτησίας. Αυτή η πρακτική των ανέξοδων στην ουσία απαλλοτριώσεων ακολουθήθηκε κατά το παρελθόν από τις προηγούμενες διοικήσεις της πόλης. Και είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες ιδιοκτήτες σε όλο το Μαρούσι να έχουν δεσμευμένες τις περιουσίες τους για πολλά χρόνια, να μην μπορούν να τις αξιοποιήσουν και ο Δήμος να μην έχει τους καταβάλλει ούτε ένα ευρώ. Σήμερα για τις απαλλοτριώσεις αυτές καλούμαστε ως Δήμος να καταβάλλουμε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, που δεν τα έχουμε φυσικά, αν θέλουμε να τις υλοποιήσουμε. Αυτή την πολιτική ανευθυνότητας μας προτείνει να ακολουθήσουμε στο οικόπεδο Παναγόπουλου, ο συμπολίτης επιστολογράφος της εφημερίδας σας.
Δεύτερον, είναι ολοφάνερο από το περιεχόμενο των θέσεων που εκφράζει πως πίσω από τον εν λόγω πολίτη και το Σύλλογο που λέει ότι εκπροσωπεί, κρύβεται δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης, με χαμηλό βαθμό αποδοχής από την τοπική κοινωνία, όπως φάνηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

 Οι θέσεις που εκφράζουν είναι ταυτόσημες, κι αυτό δεν νομίζουμε ότι είναι τυχαίο. Κρύβεται πίσω από θέσεις που βρίσκονται κόντρα στη λογική δημοτική παράταξη και πρόσωπα που δεν επιθυμούν την αξιοποίηση του οικοπέδου Παναγόπουλου γιατί διατηρούν άλλα συμφέροντα στον ίδιο δρόμο και ίδια γειτονιά.
Τρίτον, όσο και να επιθυμεί ο εν λόγω συμπολίτης μας και η παράταξη που κρύβεται πίσω από αυτόν, δεν θα μπούμε στη λογική να βάλουμε σε αντιπαράθεση τους κατοίκους διαφορετικών γειτονιών της πόλης μας, υπηρετώντας τη λογική πάρτε τα χρήματα από τον Παράδεισο και διαθέστε τα για τις ανάγκες του Κέντρου. Για μας όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα και ασκούμε πολιτική με βάση το πρόγραμμά μας αλλά και τις ανάγκες όλης της πόλης.
Τέταρτον, είναι δικαίωμα όποιων το επιθυμούν να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη αν θεωρούν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους ή πιστεύουν ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Δεν είναι δικαίωμα τους όμως να συμπεριφέρονται ως ανεύθυνοι μπαχαλάκηδες για να επιβάλουν ως μειοψηφία τις απόψεις τους, σε βάρος των θέσεων που εκφράζει η πλειοψηφία. Αρκετά ακριβά έχει πληρώσει η πόλη μας την ανεύθυνη συμπεριφορά δικομανών συμπολιτών μας. Δεν μπορούν οι εμμονές 2-3 ανθρώπων να κρατούν όμηρο μια πόλη.
Πέμπτο, όσον αφορά τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, κι εδώ ο εν λόγω συμπολίτης λέει ψέματα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι φέτος , παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τη μείωση του προσωπικού κατά 130 περίπου άτομα, θα φιλοξενήσουμε πάνω από 950 παιδιά οικογενειών της πόλης μας και από αυτά, περισσότερα από το 60%, δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ τροφεία.
Είμαστε λοιπόν περήφανοι για την κοινωνική πολιτική που υλοποιούμε.
Με καθημερινή δουλειά και προσπάθεια, κι όχι με ανέξοδη και χωρίς περιεχόμενο κριτική.
Τα κούφια λόγια και οι άδικες κατηγορίες που εκφράζονται από βολεμένους συμπολίτες μας και βρίσκουν δυστυχώς φιλοξενία στην ιστοσελίδα σας, δεν υπηρετούν το συμφέρον της πόλης. Η μάχη της καθημερινότητας δεν δίνεται από τον καναπέ των βολεμένων, αλλά έξω, στο πεζοδρόμιο.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου