Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ο Κλαπάκης η "αιτία" της καθυστέρησης πληρωμών στο Δήμο !


"Τιμωρεί" την πόλη με τις ενέργειές του ο Δ. Κλαπάκης
Στον δημοτικο συμβουλο της μειοψηφίας Δορύλαο Κλαπάκη, αποδίδει την καθυστέρηση στην διαδικασία καταβολής της μισθοδοσίας σημαντικού αριθμού εργαζομένων, ο Δήμος Αμαρουσίου
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε  αφού επισημαίνει ότι  αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία 4,5 χρόνια, η Διοίκηση του Δήμου ζητά την κατανόηση των εργαζομένων, καθιστώντας παράλληλα σαφές σαφές πως η ίδια δεν φέρει ουδεμία ευθύνη.
"Δεκάδες εργαζόμενοι, τονίζει, σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία δεν μπορούν να πληρωθούν και να ανταποκριθούν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις και αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι η απόφαση του Δορύλαου Κλαπάκη να υποβάλει ένσταση στην Περιφέρεια σε βάρος της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου, πετυχαίνοντας έτσι την καθυστέρηση της υπογραφής των ενταλμάτων από την Επίτροπο. Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδεσμευτούν έγκαιρα τα χρήματα που ήδη βρίσκονται στο ταμείο του Δήμου, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
Η ένσταση του Δ. Κλαπάκη ήταν νομικά αστήρικτη και ήδη απορρίφθηκε από την Περιφέρεια, ύστερα και από τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης.
Μετά την απόρριψη της ένστασης υπήρξε επικοινωνία του Δημάρχου με την Επίτροπο προκειμένου να επισπευστούν οι σχετικές διαδικασίες, ώστε άμεσα, μέσα στις επόμενες 24 ώρες, να ολοκληρωθεί η εκταμίευση των χρημάτων και η καταβολή τους στους εργαζομένους.
Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δ. Κλαπάκης, «τιμωρεί» με τις ενέργειές του την πόλη.
 Το έκανε πριν 3 χρόνια με τις ενστάσεις που υπέβαλλε κατά της απόφασης να αναχρηματοδοτηθούν με ευνοϊκούς όρους οι δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου. Υποβάλλει με κάθε ευκαιρία ενστάσεις σε βάρος των αποφάσεων της σημερινής Διοίκησης, οι οποίες απορρίπτονται στο σύνολό τους.
Τώρα, επέλεξε να «τιμωρήσει» και να ταλαιπωρήσει τους εργαζόμενους, αφήνοντάς τους απλήρωτους, σχεδόν για μια εβδομάδα.
Αλλά δεν του αρκεί ούτε αυτή η ταλαιπωρία. Αφού με νέα ένσταση που υπέβαλε, προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία μιας ακόμη δημοτικής υπηρεσίας και να προκαλέσει δυσχέρειες στην τροφοδοσία των βρεφονηπιακών σταθμών. Στόχος του, αυτή τη φορά, είναι η σίτιση των εκατοντάδων μικρών παιδιών οικογενειών της πόλης μας που φιλοξενούνται στους σταθμούς μας.
Η Δημοτική Αρχή και σε αυτή την περίπτωση θα κάνει τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε και αυτή η ένσταση του Δ. Κλαπάκη να πέσει στο κενό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου