Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ικανοποίηση Συλλόγων Γονέων για τοπαραχωρητήριο

Θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για την καθοριστική συμβολή του στο ζήτημα της οριστικής παραχώρησης από την ΚΕΔ, οικοπέδου για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος, εκφράζουν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 9ου Λυκείου και του 8ου Γυμνασίου Αγ. Φιλοθέης. Στην γραπτή ενημέρωση προς τους γονείς, μαθητές και κατοίκους της Αγ. Φιλοθέης για τη σημαντική εξέλιξη της οριστικής παραχώρησης από την ΚΕΔ οικοπέδου, προκειμένου να ανεγερθεί νέο σχολικό συγκρότημα, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 9ου Λυκείου και του 8ου Γυμνασίου εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη για τις προσπάθειες και την καθοριστική συμβολή του, ώστε ο αγώνας για το ζήτημα αυτό να έχει αίσιο τέλος.
«Πρόκειται για ένα ζήτημα που οι Σύλλογοι Γονέων και οι Μαθητές παλεύουν εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια και για την ευτυχή του κατάληξη, ήταν καθοριστική η συμβολή της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, τον οποίο ευχαριστούμε για την προσπάθεια που κατέβαλλε τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την υπόθεσή μας» υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων οι Πρόεδροι τω δύο Συλλόγων Πέτρος Κόνιαρης και Γιώργος Τουφεξής.


ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 9ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΝΙΚΗΣ 46 – Αγία Φιλοθέη – 15123 Μαρούσι
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12 Απριλίου 2011-04-14
Αγαπητοί Γονείς, Μαθητές και κάτοικοι της Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου
Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι την περασμένη Πέμπτη 7 Απριλίου, το Δ.Σ. της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), ενέκρινε την παραχώρηση της απαραίτητης έκτασης για την ανέγερση νέων κτιρίων για τα σχολεία μας ( στο πρώην Υπουργείο Γεωργίας). Πρόκειται για ένα ζήτημα που οι Σύλλογοι Γονέων και οι Μαθητές παλεύουν εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια και για την ευτυχή του κατάληξη, ήταν καθοριστική η συμβολή της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, τον οποίο ευχαριστούμε για την προσπάθεια που κατέβαλλε τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την υπόθεσή μας.
Το έγγραφο της παραχώρησης από την ΚΕΔ βρίσκεται τώρα στο Δήμο Αμαρουσίου. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να προχωρήσει άμεσα η σύνταξη του φακέλου από τις υπηρεσίες του Δήμου και η κατάθεσή του στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και σε άλλες αρχές, προκειμένου να προχωρήσουν η ακριβής χωροθέτηση, ο σχεδιασμός, η χρηματοδότηση και η κατασκευή του έργου. Είμαστε αισιόδοξοι ότι έχοντας τη στήριξη και βοήθεια της Δημοτικής Αρχής, όπως έγινε και το προηγούμενο διάστημα, το έργο θα προχωρήσει σύντομα.
Η παραχώρηση της απαραίτητης έκτασης αποτελεί σημαντική επιτυχία των Συλλόγων μας και επιβεβαιώνει την καλή συνεργασία μας με τα 15μελή Συμβούλια των μαθητών και με τη σημερινή Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου.
Η επιτυχία αυτή είναι ένας ακόμη λόγος για να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στο δίκαιο της υπόθεσης των σχολείων, να μην παρασυρόμαστε σε διαφωνίες ή απαισιοδοξία αλλά να δρούμε με ομοψυχία, όπως κάναμε μέχρι σήμερα.
Έχουν περάσει πέντε μήνες από την πρώτη συνάντηση των Συλλόγων μας με τα 15μελή για το κτιριακό και μόλις δύο μήνες από την αρχική Γενική Συνέλευση που ψήφισε να αρχίσουν κινητοποιήσεις. Στις 25 Φεβρουαρίου Γονείς και Μαθητές πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση στα γραφεία της ΚΕΔ, με τη συμπαράσταση και παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Στις 18 Μαρτίου πραγματοποιήσαμε αντίστοιχη κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
Θα παρακολουθήσουμε από κοντά τη συνέχεια της υπόθεσης των Σχολείων μας. Επειδή απομένουν ακόμη αρκετές διαδικασίες μέχρι να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής των νέων κτιρίων, σας θέλουμε στο πλευρό μας στην περίπτωση που απαιτηθεί να κάνουμε κι άλλες Συνελεύσεις ή κινητοποιήσεις.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι παρά το φόρτο των μαθημάτων και τη στενότητα του χρόνου τους, στάθηκαν πρωτοστάτες στις συζητήσεις και κινητοποιήσεις μας. Και μάλιστα γνωρίζοντας ότι δεν θα χαρούν οι ίδιοι προσωπικά τα νέα σχολεία.
Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και πάλι το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την ουσιαστική συμβολή του και το χρόνο που διέθεσε, για να γίνει πράξη η παραχώρηση της έκτασης.
                                    Για το ΔΣ των δύο Συλλόγων Γονέων.
                                                          Οι Πρόεδροι
                                Πέτρος Κόνιαρης             Γιώργος Τουφεξής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου