Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Νέο σχολικό συγκρότημα στο 5ο Γυμνάσιο & 6ο Λύκειο

Το σχέδιο για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος στο 5ο Γυμνάσιο – 6ο Λύκειο Αμαρουσίου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη με τους Διευθυντές των σχολείων κ.κ. Ντόβα και Παπαευστρατίου, τα μέλη της σχολικής επιτροπής συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τα μέλη των 15μελών συμβουλίων των μαθητών.
Η ανέγερση σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων στο 5ο Γυμνάσιο – 6ο Λύκειο από τον ΟΣΚ μέσω κοινοτικής χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ), χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δημοτικός προϋπολογισμός, αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την περιοχή Βορρέ, καθώς οι υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις είναι πεπαλαιωμένες και παρουσιάζουν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα.
Η κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος βασίζεται στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, με ενεργειακή αυτονομία μέσω της χρήσης φωτοβολταιϊκών συστημάτων.
Στη συνάντηση, ομόφωνη ήταν η θέληση όλων για την κατασκευή ενός σύγχρονου σχολείου, αλλά ζητήθηκαν ορισμένες τροποποιήσεις από αυτούς που προτείνει ο ΟΣΚ στο σχεδιασμό του. Οι εντάσεις των παρευρισκόμενων επικεντρώθηκαν επί του σχεδίου που γνωστοποίησε στο Δήμο ο ΟΣΚ, μετά από αίτημα των υπηρεσιών του.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Δήμαρχος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι επιλέγει ο Δήμος Αμαρουσίου για την κατασκευή μιας σύγχρονης σχολικής μονάδας ανάμεσα στους άλλους Δήμους της Αττικής και εξέφρασε τη βούληση να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία προκειμένου να μην χαθεί η χρηματοδότηση. Παράλληλα διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι η Δημοτική Αρχή μαζί με τη σχολική κοινότητα θα διεκδικήσουν από τον ΟΣΚ τη βελτίωση του σχεδιασμού για την κατασκευή του σχολείου.
Για το σκοπό αυτό τις επόμενες ημέρες -υπογράμμισε ο κ. Πατούλης- θα ζητήσουμε συνάντηση με τους αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΚ, προκειμένου να καταθέσουμε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας, διεκδικώντας να ενσωματωθούν στον τελικό σχεδιασμό. Το σχολείο –πρόσθεσε- αφορά τα παιδιά μας που θητεύουν σήμερα, αλλά και τις επόμενες γενιές και για τα οποία πρέπει να φροντίσουμε. Θα πιέσουμε για τη βελτίωση του σχεδιασμού μέσα στο πλαίσιο της συνεννόησης με τον ΟΣΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου