Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριταί ...

Το είδαμε και το ζήσαμε και αυτό!!! Δηλαδή να εκχωρείται η «χρήση» οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου(12 – 4 – 2011), την οποία στήριξαν η πλειοψηφία αλλά και η μείζον μειοψηφία, για ν’ ανεγερθεί Ιερός Ναός έξω από το κοιμητήριο Αμαρουσίου, μέσα στο οποίο υπάρχει ήδη άλλος ναός, παρά τις εκπεφρασμένες αντίθετες απόψεις των κατοίκων της περιοχής.
Ξαφνικά όλοι ξέχασαν την οικονομική κατάσταση του Δήμου, τις προτάσεις του Δήμαρχου Πατούλη για «συνεκμετάλλευση» της περιουσίας της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου που βρίσκεται στα όρια του Δήμου από το δημόσιο και το Δήμο, τις προτάσεις για υπαγωγή του Δήμου σε καθεστώς επιτήρησης – χρεοκοπίας της παράταξης Γιαννακάκου και όλοι μαζί αναφώνησαν, αφού ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ δε δίνουμε κι ένα κομμάτι γη για να χτιστεί εκκλησία;
Φαίνεται ότι η διοίκηση του Δήμαρχου Πατούλη πληρώνει τώρα τα γραμμάτια σχετικά με την «πανηγυρική» επανεκλογή της στη Δημοτική αρχή, κι ένα από αυτά έπρεπε να πληρωθεί και στην εκκλησία.
Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η παρουσία μελών της ερανικής επιτροπής για την ανέγερση του συγκεκριμένου ναού και η φασιστικού χαρακτήρα παρέμβασή τους κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του εκπροσώπου της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ" ενάντια στην εκχώρηση του οικοπέδου (ελεύθερου χώρου) ιδιοκτησίας του Δήμου, για την ανέγερση του συγκεκριμένου Ιερού Ναού.
Τώρα, γιατί κανείς δεν εξεγείρεται και δε φωνάζει, όταν η εκκλησία, με την τεράστια αφορολόγητη περιουσία της, αντί να δίνει στο κράτος, στο λαό και στο ποίμνιό της, ιδιαίτερα σε αυτούς τους χαλεπούς οικονομικά καιρούς, παίρνει κομμάτι από τη Δημοτική περιουσία εντελώς δωρεάν, είναι απορίας άξιο ή μάλλον παράλογο, θα μπορούσε να πει κανείς, που δε γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα.
Όμως στη χώρα που ανθεί η «φαιδρά πορτακαλέα» χρόνια τώρα κυβερνούσαν και κυβερνούν «κοτζαμπάσηδες» , «αγάδες» και «σεβάσμιοι δεσποτάδες».
Θα μπορούσε ο κοτζάμπασης του Αμαρουσίου και αυτός που θέλει να γίνει κοτζάμπασης στη θέση του τωρινού κοτζάμπαση, να χαλάσουν το χατίρι του σεβάσμιου δεσπότη και να διακινδυνεύσουν να χάσουν την ευλογία και την υποστήριξή του στις επόμενες Δημοτικές εκλογές;
Όχι, βέβαια και αυτά τα πράγματα δεν τα θέλει ούτε ο Θεός ….θα έλεγαν και οι δυο κοτζαμπάσηδες, αλλά και οι σεβάσμιοι δεσποτάδες τους οποίους, ενίοτε, τραπεζώνει στο Δήμο Αμαρουσίου, με έξοδα των Δημοτών, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Βέβαια άλλοι Δήμοι αντί να δίνουν στην εκκλησία παίρνουν από αυτή κτηματική περιουσία που βρίσκεται στα όρια των Δήμων τους, όπως έγινε στο Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης, γεγονός που αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δ. Σ. από τον εκπρόσωπο του ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, χωρίς να πτοήσει κανέναν από αυτούς που ψήφισαν υπέρ της εκχώρησης στην εκκλησία του συγκεκριμένου οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου.
Άλλωστε η υποκρισία και η κοροϊδία απέναντι στο λαό και στους πολίτες περισσεύει μεταξύ των κυβερνώντων – «εκπροσώπων του λαού», προερχόμενων από τις τάξεις της Ν. Δ. και του ΠΑΣΟΚ σε εθνικό και τοπικό επίπεδο σε τέτοιο βαθμό που μας αναγκάζει να επικαλεστούμε την ευαγγελική ρήση: « Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριταί…», πότε θα καταλάβει ο κόσμος την κοροϊδία και το ψέμα που του πουλάτε και θα σας πάρει στο κυνήγι…..;
Άντε, ας μην πούμε άλλα …..μέρες (πασχαλινές) που έρχονται και χαλάσουμε και τη διάθεση στους θρησκευόμενους συμπολίτες μας.
Μαρούσι 15 – 4 – 2011
Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου
της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου