Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Οριστικό παραχωρητήριο από την ΚΕΔ

Το οριστικό παραχωρητήριο του δημόσιου ακινήτου(εμβαδού 7.800 τ.μ.), που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης, έδωσε τη Δευτέρα στο Δήμο Αμαρουσίου, η ΚΕΔ. Στο συγκεκριμένο ακίνητο πρόκειται να ανεγερθεί το νέο σχολικό συγκρότημα στο οποίο θα στεγαστούν το 8ο Γυμνάσιο και το 9ο Λύκειο Αμαρουσίου.
Η παραχώρηση αυτή αναμφισβήτητα, είναι το θετικό αποτέλεσμα των ενεργειών  διεκδίκησης του οικοπέδου από το δημόσιο, με μπροστάρη τον κ. Γιώργο Πατούλη. "Διεκδίκηση που είχε ως στόχο" επισημαίνει το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, την ικανοποίηση ενός πολύχρονου αιτήματος των κατοίκων της περιοχής, που αφορούσε στην κατασκευή και λειτουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς σχολικού συγκροτήματος που θα καλύπτει τις ανάγκες εκπαίδευσης των μαθητών της συγκεκριμένης γειτονιάς. Με την παραχώρηση  του οικοπέδου στο Δήμο, ανοίγει πλέον ο δρόμος ώστε να ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα οι διαδικασίες κατασκευής του νέου σχολικού συγκροτήματος, αφού ήδη έχουν γίνει από πλευράς δημάρχου Αμαρουσίου οι απαραίτητες ενέργειες προς την πλευρά του υπουργείου Παιδείας.
                Δημόσιο ή ιδιωτικό, το σχολικό συγκρότημα;
Ιδιαίτερη αίσθηση ωστόσο προκάλεσε μια εβδομάδα νωρίτερα (στις 5 Απριλίου), δημοσίευμα στο ιστολόγιο www.tsantiri.gr   με τον βαρύγδουπο τίτλο "ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ : Τσιμεντώνουν οικόπεδο για σχολείο", που υπέγραφε η δημοσιογράφος Γεωργία Παπαγεωργίου, στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, γίνονταν λόγος ότι το εν λόγω οικόπεδο έχει παραχωρηθεί σε κάποιον επιχειρηματία... 
"Τα ονόματα που "παίζουν" πολλά, σημείωνε, η δημοσιογράφος.  Οπως οι κ.κ. Μπόμπολας, Βγενόπουλος & ο γνωστός πια στο Μαρούσι Βωβός, με στόχο να κατασκευαστεί οτιδήποτε πλην σχολείου...
Ειδικότερα αυτό, που ακούγεται εντονότερα είναι ότι η κατασκευαστική του κ. Βγενόπουλου ενδιαφέρεται να επεκτείνει την ιδιοκτησία της γύρω από την περιοχή, του «Υγεία» και των άλλων νοσοκομείων και να μεγαλώσει την ιδιωτική νοσοκομειούπολη «Υγεία Polis».
Από κει και πέρα η ιστορία θα δείξει τι τελικά θα γίνει αν και μάλλον δε θα αργήσει να φανεί. Κατέληγε δε ως εξής, η κ. Γ. Παπαγεωργίου:
"Το πολύ πολύ να χτιστεί σχολείο, το οποίο απλώς θα είναι ιδιωτικό και θα ανήκει σε κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου