Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Επίσκεψη Σπ. Κουβέλη στο Κέντρο Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης, στο Κέντρο Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής, στο Μαρούσι, με σκοπό να ενημερωθεί για τις δράσεις και το έργο του Corallia, αλλά και να ενισχύσει τις προσπάθειες για ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, προαγωγή της εξωστρέφειας και δημιουργία ενός μοντέλου παροχής υπηρεσιών «υψηλής προστιθέμενης αξίας» με εφαρμογή στους τομείς της τεχνολογίας και γενικότερα τομέων εξαγωγικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα.
O Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του ΥΦΥΠΕΞ, Πρέσβη κ. Μαρία Θεοφίλη και την Ειδική Σύμβουλο του Γραφείου Τύπου του ΥΦΥΠΕΞ, κ. Μελίτα Λεούση, ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής, καθώς και στον Εκθεσιακό Χώρο, από τον Γενικό Διευθύντη του Corallia, καθ. Βασίλειο Μακιό. Στη συνέχεια, ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση, της αποστολής του Corallia, των δράσεις εξωστρέφειας που υλοποιεί όλα αυτά τα χρόνια, καθώ
 ς και της χρησιμότητας του οικονομικόυ εργαλείου των clusters (συνεργατικοί σχηματισμοί), ως μοχλού ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.
Τέλος, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος οικονομικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ, συζητήθηκαν ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΞ και του Corallia, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού εξαγωγικού δυναμικού με την αξιοποίηση του δικτύου αρχών εξωτερικού (πρεσβειών, προξενείων και εμπορικών ακολούθων), την προώθηση και ενίσχυση διμερών σχέσεων με κράτη που διαθέτουν αντίστοιχη τεχνογνωσία, τη διοργάνωση σχετικών webinars αλλά και την ενθάρρυνση δικτύων προς την κατεύθυνση της καλύτερης συνεργασίας ελληνικών εξαγωγικών, τεχνολογικών και καινοτόμων επιχειρήσεων με ξένους συνεργάτες, επενδυτές, αγοραστές και διανομείς του εξωτερικού.
Δείτε την ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε το ΥΠΕΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου