Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΛΑ.ΣΥ:Αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός του Δήμου

Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση, έχουμε κάνει ξεκάθαρο, από την αρχή της παρουσίας μας, στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι προτεραιότητα μας είναι η προώθηση των εργατικών και λαϊκών αιτημάτων, μεγάλων ή μικρών, είναι η διεκδίκηση μαζί με τον λαό του Μαρουσιού λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές, είτε στους χώρους εργασίας είτε στους χώρους κατοικίας της εργατικής τάξης.
Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων, στη συνεδρίαση για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου Μαρουσίου για το 2011.
Αποκαλύψαμε την αντιλαϊκότητα και αυτού του προϋπολογισμού , όχι από την σκοπιά που οι άλλες παρατάξεις, στο σύνολό τους τον καταψήφισαν. Εμείς θεωρούμε ότι δεν είναι πρόβλημα καλής ή κακής διαχείρισης, καλών ή κακών προθέσεων.
Στη δημοτική παράταξη του κ. Πατούλη, όπως και στου κ. Γιαννακάκου υπάρχουν άξια και ικανά στελέχη, με γνώσεις και εμπειρία, που μπορούν να εφαρμόσουν μία πολιτική, ένα οικονομικό πρόγραμμα, ραμμένο και κομμένο στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Να πραγματοποιήσουν ένα τεχνικό έργο που το κριτήριό του δε θα είναι οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Για να φτιαχτεί ένας δρόμος, να καλυφθεί μια λακκούβα ή να φτιαχτεί μια πλατεία το 2011 υπάρχει και γνώση και εμπειρία, αλλά όλα αυτά από ποιούς πληρώνονται και σε ποιούς θα ανήκουν?
Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι δημοτικές αρχές, που ήταν στα χέρια της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αποδείχθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής, χειρότεροι εργοδότες, πρωτεργάτες να περάσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, να εξοικειώσουν το λαό με την βαθειά εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, όλων των κοινωνικών υπηρεσιών.

Στον τομέα των Τεχνικών έργων δεν ιεραρχήθηκε η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αντιθέτως οι διοικήσεις των κομμάτων του κεφαλαίου, δώσανε έμφαση σε έργα βιτρίνας ή όποια αναγκαία έργα προωθούνται με ΣΔΙΤ.
Ιδιαίτερα σήμερα εν μέσω της όξυνσης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, οι λαϊκές οικογένειες έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να επιβιώσουν ζώντας σε συνθήκες δυσανάλογες με τις δυνατότητές της σημερινής εποχής. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα κύρια προβλήματα που ταλαιπωρούν τον εργαζόμενο λαό αφορούν τις συνθήκες και τους όρους εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους.
Την ίδια λογική υπηρετεί και η σημερινή διοίκηση του Δήμου. Η Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με το λαό του Μαρουσιού, πρωτοστατούμε στην οργάνωση της πάλης, δείχνοντας απειθαρχία και ανυπακοή στην κυρίαρχη πολιτική.
Ταυτόχρονα, όμως, και ακριβώς επειδή όλα τα παραπάνω έχουν τον αντίκτυπό τους και στον τόπο ζωής του λαού, πιστεύουμε ότι μπορούμε μέσα από μία σειρά έργων να ικανοποιήσουμε βασικές λαϊκές ανάγκες. Επικεντρώνουμε σε έργα που αφορούν σύγχρονα σχολεία, παιδικούς σταθμούς, έργα που αφορούν τον πολιτισμό, την πολιτική προστασία, αντιπλημμυρικά έργα, μέτρα για το φυσικό, κοινωνικό, πολιτιστικό περιβάλλον, δημόσια έργα κοινωνικών υποδομών.
Υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε την προστασία των ελεύθερων χώρων από την τσιμεντοποίηση του πρασίνου, απαλλοτριώσεις για την ανάπτυξη του σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης, την διάνοιξη πεζοδρομίων για να καθίσταται δυνατή η κίνηση των πεζών.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στις αθλητικές εγκαταστάσεις ιεραρχούμε μία σειρά από έργα υποδομών για την καλύτερη και πιο εύρυθμη χρήση τους, όπως και παρεμβάσεις - αναπλάσεις υγιεινής και προστασίας κατά τη διάρκεια των αθλητικών δραστηριοτήτων. Άμεση προώθηση της κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου, δύο γηπέδων 5Χ5 στο Ψαλίδι και στον άγ. Κοσμά, πέρα των αθλητικών συλλόγων να χρησιμοποιούνται και από τον κόσμο του Μαρουσιού, σε επισκευή και μόνωση στο κλειστό Γυμναστήριο Σπύρου Λούη
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ – ΣΧΟΛΕΙΑ
Να προχωρήσουμε σήμερα σε μικρές παρεμβάσεις στους χώρους των σχολείων, με τη συντήρησή τους, και σε καθοριστικές παρεμβάσεις, με μονώσεις, προγράμματα για οικολογικές μορφές ενέργειας, δρόμους πέριξ των σχολείων σε ήπιας κυκλοφορίας. Παρεμβάσεις που θα κάνουν πιο οικείο και ασφαλές το σχολείο στη μαθηματική κοινότητα.
Να ιεραρχήσουμε στην λειτουργία των παιδικών σταθμών, δεδομένης της ύπαρξης κτιρίων μισθωμένων και ακατάλληλων.
Απαλλοτρίωση οικοπέδου δίπλα απο το 16ο Δ.Σ, κατασκευή νέων σχολείων Δημοτικών ,στον αγ. Θωμά, στις εργατικές 12ο και όπου αλλού ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί
ΠΑΡΚΑ – ΠΛΑΤΕΙΕΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ
Να προχωρήσουμε επίσης, σε συντηρήσεις και βελτιώσεις των υπαρχουσών πλατειών και παιδικών χαρών που θα προστατεύεται η σωματική ακεραιότητα των παιδιών από παραμελημένα όργανα, σε πάρκα και πλατείες, που θα μπορούν πραγματικά να είναι αξιοποιήσιμα και προσβάσιμα από όλο τον λαό.
Απαλλοτρίωση οικοπέδων στους αγ. Αναργύρους , Σωρό, Κοκκινιά κ.α. και διάπλαση χώρων αναψυχής.
Αντιπλημμυρικά έργα και Αντισεισμικός έλεγχος όλων των Δημοτικών κτιρίων και των εκπαιδευτηρίων , καθώς και να απαιτήσουμε τον έλεγχο όλων των κτιρίων που εργάζονται ή συναθροίζονται πολύς κόσμος.
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
· Μόνιμο και σταθερό εργαζόμενο προσωπικό , με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα
· Εργαζόμενοι με αμοιβές που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους
· Εργαζόμενοι σε έναν ενιαίο και μόνο Δημοτικό οργανισμό , χωρίς δημοτικές επιχειρήσεις Α.Ε.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Πολύ κουβέντα έγινε και στο που θα βρούμε τα χρήματα. Δύο λύσεις μπορούν να δοθούν και ακούστηκαν, από το σύνολο των παρατάξεων:
Ή να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι μικρέμποροι, τα λαϊκά στρώματα , που ζούν στο Μαρούσι, με νέα δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους,
Ή να τα πληρώσουν οι ίδιοι μέσο του Φ.Π.Α και άλλων φόρων και χαρατσιών που μας φτωχαίνουν καθημερινά.
Να απαιτηθούν όλα τα παρακρατηθέντα χρήματα από την κυβέρνηση, χρηματοδότηση του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Χρήματα και πλούτος υπάρχει και καθημερινά παράγεται όλο και περισσότερος από τους εργάτες. Όμως περισσεύουν όλο και λιγότερα για Παιδεία , Υγεία, έργα υποδομής κ.λπ. όχι γιατί υπάρχουν λαμόγια , κλέφτες, απατεώνες, κακοί διαχειριστές των χρημάτων , κακοί εφοπλιστές , τραπεζίτες και βιομήχανοι.
Όταν συμφωνείς με τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης , τότε δεν μπορείς να διαφωνείς με την ανάγκη του μεγάλου κεφαλαίου για κερδοφορία, άρα με απολύσεις των εργαζόμενων που περισσεύουν, με αύξηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, με μείωση μισθών.
Όταν η μόνη σου έγνοια είναι το πως θα ξεκολλήσει το σύστημα από το τέλμα, τότε θα ψάχνεις όχημα να το τραβήξει, έστω και προσωρινά , μπροστά. Είτε βάζοντας σε επιτήρηση, τη χώρα και το Μαρούσι (ΠΑΣΟΚ- ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ), είτε ψάχνοντας ένα άλλο μείγμα περάσματος της ίδιας πολιτικής με άλλο τρόπο (ΝΔ-ΠΑΤΟΥΛΗΣ)
Όταν οι υπαρξιακές σου αναζητήσεις για τον καλό και τον κακό σωτήρα της κοινωνίας σε οδηγούν σε προτάσεις πως θα ενισχύσουμε τον ένα πόλο – βιομήχανους- και όχι τον άλλο –τράπεζες- και να μπούνε και οι ίδιοι στο θεσμό του διαφανούς ελέγχου του νόμιμου και του μη νόμιμου χρέους, για περισσότερες εξηγήσεις( ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ και λοιποί).
Για το ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση η μόνη πραγματική λύση βρίσκεται στην πάλη για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου και ξοφλημένου τρόπου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Μόνο λύνοντας μια και καλή το δίλημμα από ποιόν για ποιόν , λύνοντας την αντίθεση κεφαλαίου – εργασίας, έχοντας ξεκάθαρο σκοπό και στόχο , όχι να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση και να επανέλθει η ανάκαμψη των κερδών των καπιταλιστών, με τσακισμένα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα , όχι με μεσοβέζικες λύσεις.
Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και στο Μαρούσι χρειάζεται σήμερα να οργανωθούν στα σωματεία τους, στους χώρους εργασίας , να αντισταθούν με τις ταξικές δυνάμεις , με το ΠΑΜΕ, για να βάζουμε καθημερινά εμπόδια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, να ενταχθούν και να βοηθήσουν τον οργανωμένο αγώνα των ΚΟΒ του ΚΚΕ στο Μαρούσι , βοηθώντας την συγκέντρωση δυνάμεων για την Λαϊκή Αντεπίθεση και την Εργατική εξουσία.

ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΛΑΤΗΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου