Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Στο Μαρούσι οι συνεδριάσεις της Ε. Ε. του Σ.Π.Α.Π

Ομόφωνα ενέκρινε στην πρώτη του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), το Τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό για το 2011. Εκτός από την ψήφιση του προϋπολογισμού, η Ολομέλεια του Συνδέσμου στη συνεδρίασή της, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, την παρακράτηση των εισφορών των μελών του Σ.Π.Α.Π από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π), που θα εγγυηθεί τη συνέπεια στις οικονομικές υποχρεώσεις από μέρους των μελών του Συνδέσμου και επακόλουθα την αυτοτέλεια του. Αποφασίστηκε επίσης, ο ορισμός ταμειακού υπευθύνου & εγκρίθηκε η υποβολή αιτήματος στο Δασαρχείο Πεντέλης για την έγκριση αποκατάστασης των δασικών δρόμων στο Πεντελικό, εξουσιοδότησε το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χρηστάκη, να αναλάβει το συντονισμό των θεμάτων του Σ.Π.Α.Π.
Ειδική συζήτηση έγινε για τα ζητήματα που προέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών της Πεντέλης, Ν. Πεντέλης και του Μαραθώνα από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με αφορμή συγκεκριμένες νομίμως δομημένες περιοχές που χαρακτηρίζονται δασικές.
Τα μέλη κατέληξαν στην κατάρτιση σχεδίου ψηφίσματος που θα τεθεί προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας με το οποίο θα δηλώνεται η συμπαράσταση του Συνδέσμου στους δήμους μέλη που αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα.
Ο Νικος Παναγιώτου Αντιπροέδρος της Ε.Ε του ΣΠΑΠ

Ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νικόλαος Παναγιώτου εξελέγη ομόφωνα στη θέση του Αντιπροέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε) του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π). Ομόφωνα επίσης,  ορίστηκε το Δημαρχείο Αμαρουσίου ως έδρα των συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Α.Π.
Η πρώτη Εκτελεστική Επιτροπή συνήλθε παρόντων των μελών Νικόλαου Παναγιώτου από το Δήμο Κηφισιάς, Κυριάκου Κοντάκη από το Δήμο Διονύσου, Βλάση Σιώμου από το Δήμο Πεντέλης, και του Παναγιώτη Μπόλλα από το Δήμο Πεύκης Λυκόβρυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου