Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Διανομή λαμπτήρων "εξοικονόμησης ενέργειας"

Με "ενθουσιασμό" υποδέχτηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου  Αμαρουσίου, περισσότεροι από 350 μαθητές του 3ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου  το πρόγραμμα του Δήμου για διανομή λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας στα Δημοτικά σχολεία της πόλης. 
 Η ενέργεια είναι ενταγμένη στην περιβαλλοντική δράση «Φωτίζουμε το Μέλλον», η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία OSRAM Α.Ε και  έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της πόλης όσον αφορά στη χρήση οικιακών λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας.Κατά την πρώτη ημέρα παρουσίασης  σε .
ΟΑντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ευχαρίστησε τους μαθητές για τη συνεργασία τους σε αυτή την προσπάθεια ενώ η εκπρόσωπος της OSRAM κ. Λιάπη, από την πλευρά της, αφού συνεχάρη το Δήμο Αμαρουσίου για την πρωτοβουλία,  παρουσίασε στα παιδιά τα θετικά σημεία αυτής της ενέργειας , που στόχο έχει όπως είπε «να βοηθήσουμε όλοι μαζί τον πλανήτη, συνειδητοποιώντας βιωματικά πόσο ωφέλιμα είναι τα προϊόντα χαμηλής ενέργειας».

Οι μαθητές, ακολουθώντας τις οδηγίες των δασκάλων τους, καθ’ υπόδειξη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου, έχουν ήδη συγκεντρώσει στα σχολεία λάμπες πυρακτώσεως από αυτές που χρησιμοποιούν στο σπίτι τους. Η ενέργεια προβλέπει κάθε μαθητής να παραλάβει στη θέση της παλιάς λάμπας που έχει παραδώσει στο σχολείο του ένα νέο λαμπτήρα εξοικονόμησης ενέργειας, προσφορά της εταιρίας OSRAM A.Ε. Συνολικά θα διατεθούν 2.880 λαμπτήρες νέας τεχνολογίας στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Τους λαμπτήρες θα παραλάβουν οι γονείς των μικρών μαθητών αφού προηγουμένως συνεννοηθούν με τη Διεύθυνση του σχολείου. Εν συνεχεία, ο Δήμος Αμαρουσίου θα παραλάβει όλες τις παλιές λάμπες πυρακτώσεως που έχουν συγκεντρώσει οι μαθητές, και θα φροντίσει για την ασφαλή ανακύκλωσή τους.
Το πρόγραμμα για τη διανομή λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 15/04 με επισκέψεις τις επόμενες ημέρες στελεχών της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και στα υπόλοιπα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.
Παρόντες στην έναρξη της δράσης ήταν, επίσης, ο υπεύθυνος του προγράμματος και επικεφαλής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου Παντελής Τσιτσιμπάσης, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος αλλά και οι εκπρόσωποι της χορηγού εταιρίας κ. Λιάπη και κ. Αθανασόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου