Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Συνεργασία για την πυροπροστασία του Δάσους Συγγρού

Tα θέματα της πυρασφάλειας και της πυροπροστασίας του Δάσους Συγγρού ενόψει της θερινής περιόδου, ήταν το αντικείμενο της προγραμματισμένης συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) κ. Λεωνίδα Καζακόπουλο.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του ΙΓΕ ότι όχι μόνο από πλευράς Δήμου, αλλά και από πλευράς ΣΠΑΠ του οποίου είναι Πρόεδρος, θα παρασχεθεί κάθε είδους βοήθεια προκειμένου να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος πυρκαγιάς στο Δάσος Συγγρού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ο κ. Πατούλης δεσμεύθηκε ακόμα ότι ο Δήμος θα βοηθήσει και με τις εθελοντικές του ομάδες, οι οποίες θα πραγματοποιούν συστηματικές περιπολίες εντός και εκτός του Δάσους Συγγρού καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΓΕ διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες της δημοπράτησης, έτσι ώστε το Δάσος Συγγρού να έχει καθαριστεί από κάθε ξερή βλάστηση εντός του Ιουνίου.
Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της Πόλης κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης , καθώς και ο Διευθυντής του ΙΓΕ κ. Γιώργος Μπαλωμένος προκειμένου να αναλάβουν από κοινού το συντονισμό των δράσεων που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου