Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Σκανδαλο Novartis:Μια τρύπα στο νερό!!!

Είναι η ακριβής περιγραφή της επόμενης μέρας, μετά την ψήφιση από τη Βουλή, της κυβερνητικής πρότασης για τη σύσταση προκαταρκτικής Επιτροπής, που υποτίθεται ότι θα ερευνήσει τις πιθανές ποινικές ευθύνες 10 πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης σε σχέση με τη Novartis. 
Λέω «υποτίθεται» γιατί δεν πρόκειται να ερευνήσει τίποτε. 
Όχι μόνο γιατί δεν θέλει. 
Αλλά, κυρίως, γιατί δεν μπορεί!
Και επειδή τα νομικά δεν είναι εύκολα κατανοητά στον πολύ κόσμο, παρ όλο που θα έπρεπε γιατί από αυτά κρέμεται μεγάλο κομμάτι της προσωπικής και της κοινωνικής του ζωής, ας πούμε τα πράγματα μπακάλικα.
Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι 10 είναι: 
Απιστία, δωροληψία (παθητική δωροδοκία) και είσπραξη μαύρου χρήματος, δηλαδή αδήλωτου στην εφορία, από τη Novartis. 
Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης, που υπερψηφίστηκε  στη Βουλή:
1. Η 21μελής επιτροπής είναι αρμόδια κατ’ αρχήν να διερευνήσει αν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα της απιστίας και της δωροληψίας.
2. Το αδίκημα της είσπραξης μαύρου χρήματος από τη Novartis, δηλαδή του ξεπλύματος, δεν αφορά στην Επιτροπή, δεν παραγράφεται και επομένως είναι αρμοδιότητας της τακτικής Δικαιοσύνης. Των δικαστικών Αρχών.
3. Το αδίκημα της απιστίας, σύμφωνα και με την πρόταση της κυβέρνησης έχει παραγραφεί γιατί έχουν μεσολαβήσει 2 Βουλές από την ενδεχόμενη τέλεσή του! Η Βουλή του 2012 και του α’ εξαμήνου 2015. Για μερικούς, η πρώτη του 2012 και του 2009! Αυτό προβλέπει το Σύνταγμα και τα σχετικά άρθρα, εμπνεύσεως Ευάγγελου Βενιζέλου! 
Επομένως η προκαταρκτική Επιτροπή έχει απλώς να επιβεβαιώσει την παραγραφή και να μην ασχοληθεί με την υπόθεση.
4. Το αδίκημα της δωροληψίας ή παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί εάν έγινε την περίοδο που ο ελεγχόμενος πολιτικός ήταν υπουργός ή πρωθυπουργός. Γιατί, όπως και στην απιστία, έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον δύο Βουλές από τότε. Επομένως, σ' αυτή την περίπτωση, η επιτροπή έχει απλώς να επιβεβαιώσει την παραγραφή και να μην ασχοληθεί με την υπόθεση!
5. Αν η δωροληψία δεν έγινε κατά τη διάρκεια που κάποιος ήταν υπουργός ή υφυπουργός, η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα! 
Πρέπει να επιστρέψει το φάκελο στη δικαιοσύνη, η οποία θα ασχοληθεί με την υπόθεση. Παρεμπιπτόντως, και οι τρεις κουκουλοφόροι καταθέτουν ότι άκουσαν, έμαθαν, νόμισαν, τους είπαν, ότι οι πολιτικοί τα πήραν ενώ ήταν πρωθυπουργοί και υπουργοί!
Επομένως: Η επιτροπή της Βουλής που συστήθηκε με τυμπανοκρουσίες δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να ερευνήσει την υπόθεση στην ουσία της. 
Μπορεί μόνο να ερευνήσει αν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα και να επιστρέψει το φάκελο στη Δικαιοσύνη.
Μάλιστα, οι συνεδριάσεις της πρέπει να είναι κλειστές για τη δημοσιότητα, επομένως ιδανική τροφή για επιλεκτικές διαρροές άφθονης λάσπης και σπέκουλας χωρίς ουσιαστικό δικαιακό αντίκρισμα. Μόνο πολιτικό ξεκατίνιασμα.

Συμπέρασμα 1:
218 βουλευτές ψήφισαν τη σύσταση μιας Επιτροπής, γνωρίζοντας ότι η Επιτροπή είναι ανούσια! Κοινώς, κορόιδεψαν τον κόσμο. Ντόρος να γίνεται.
Ένα μεγάλο κομμάτι του λαού, που είναι άσχετο με τη σοβαρή πληροφόρηση, νομίζει ότι η Βουλή θα ερευνήσει αν οι πολιτικοί δωροδοκήθηκαν. Και μάλιστα πιστεύει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα κάνει κάθαρση!
Το μεγάλο κομμάτι του λαού δεν ξέρει ότι το μόνο που θα κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία είναι να σκάσει επάνω στα άρθρα του Συντάγματος, να στείλει πίσω στη Δικαιοσύνη το φάκελο και να αρχίσει να σκληρίζει ότι θέλει να κάνει κάθαρση, αλλά δεν την αφήνουν οι συνταγματικές προβλέψεις… Βενιζέλου! 
Που τις ήξερε από πριν!
Σημαντική λεπτομέρεια: 
Αν λόγω παραγραφής δεν ασκηθεί δίωξη κατά πολιτικού προσώπου, η Βουλή μπορεί μετά από αίτησή του να συστήσει ειδική επιτροπή, στην οποία μπορεί να μετέχουν ανώτατοι δικαστικοί για να ελέγξουν την κατηγορία εναντίον του. 
σχετική συζήτηση γίνεται σε μία συνεδρίαση. Επομένως, υπάρχει παράθυρο για όσους θέλουν να υπερασπιστούν τη θέση τους. Παράθυρο, που δεν ξέρει κανείς πόσο θολά είναι τα τζάμια του.
Συμπέρασμα 2: 
Η Επιτροπή, για την οποία θα χύνονται για μέρες άφθονα pixels στο διαδίκτυο και άλλη τόση μελάνη και σάλιο στον Τύπο και την ράδιο- Τι Βι, δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να ερευνήσει την υπόθεση. Είναι μια τρύπα στο νερό. Ή μάλλον, στο βρωμόνερο.
                                                   Γ Παπαδόπουλος - Τετράδης
                                                             € « » $  ●▲▼◄►
                                                        ΠΗΓΗ://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου