Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Τα γερμανικά τανκς

Όποιος νομίζει ακόμα ότι η Γερμανία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που ενδιαφέρεται πρωτίστως για την ασφάλεια και την ευημερία της Ευρώπης, μπορεί να ξυπνήσει. 
Η επιβεβαίωση ότι συγκατασκευάζει 6 υποβρύχια για την Τουρκία με την Άγκυρα και μια ακόμα έκθεση για τα 280 δις που έχει κερδίσει από τα μέτρα που επέβαλε και στην Ελλάδα αρκούν για να συνέλθουν οι αιθεροβάμονες.
Η είδηση για τα 6 υποβρύχια που κατασκευάζονται στη Γερμανία και συναρμολογούνται στην Τουρκία βγήκε από ερώτηση του αριστερού κόμματος Die Linke και την αντίστοιχη απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης. 
Η οποία επιβεβαίωσε ότι τα υποβρύχια τελευταίας γενιάς έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται το 2015 και θα παραδοθούν σταδιακά μέχρι το 2025, ανατρέποντας την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο σε βάρος της Ελλάδας, όπως δήλωσε το αριστερό γερμανικό κόμμα.
Τα υποβρύχια είναι ίδιου τύπου με το ελληνικό Παπανικολής, με πιθανότητα να είναι πιο σύγχρονα σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και πυραύλους. 
Τίποτε από αυτά τα δύο δεν είναι ακόμα φερέγγυα γνωστό. 
Το βέβαιο είναι ότι μετά την παράδοσή τους η Ελλάδα θα έχει 11 παλιάς και νέα γενιάς, ενώ η Τουρκία 12, από τα οποία 6 σύγχρονα.
Η αναπληρωτής κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Die Linke Σεβίμ Ντάγκντελεν δήλωσε ότι «τα εξαγόμενα από τη Γερμανία πολεμικά όπλα, τα οποία συναρμολογούνται στην Τουρκία υπό τη μορφή καταδιωκτικών υποβρυχίων, είναι απολύτως ενδεδειγμένα για την τουρκική επιθετική πολιτική στη Μεσόγειο»! 
Και συμπλήρωσε ότι αυτό γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο με τη μεταφορά τεχνολογίας στην Τουρκία.
Όταν μιλάμε για επιθετική πολιτική της Τουρκίας στη Μεσόγειο επικεντρώνουμε στους δύο μοναδικούς θαλάσσιους στόχους της Τουρκίας στη Μεσόγειο: 
Την Κύπρο και την Ελλάδα. 
Η Τουρκία συνορεύει με μια αποδυναμωμένη και μη ναυτική Συρία στο νότο. 
Αυτό είναι όλο. 
Στη Μαύρη θάλασσα, με τη Γεωργία και βλέπει από κάτω τη Ρωσία και το στόλο της Οδυσσού.
Έτσι, η Γερμανία, από τη μία πλευρά εναντιώνεται στη ρητορική του Έρντοαν και τον αποθαρρύνει να εξαγάγει αυτή τη ρητορική στη Γερμανία, μέσω των προεκλογικών του συγκεντρώσεων, αλλά από την άλλη τον ενθαρρύνει στην εδραίωση της δικτατορίας του και στην αύξηση της επιθετικότητάς του σε βάρος των γειτόνων του και μελών της ΕΕ και του ευρώ, ενισχύοντάς τον οικονομικά και εξοπλιστικά.
Οικονομικά, με εκατομμύρια ευρώ σε έργα τουριστικής υποδομής σε όλο το μήκος των Μικρασιατικών παραλίων από γερμανικών συμφερόντων ομίλους και σε ηλεκτρονική και στρατιωτική τεχνογνωσία σε πλήθος τομέων της οικονομίας. 
Στρατιωτικά, με την προμήθεια αρμάτων μάχης Λέοπαρντ, με τον εξοπλισμό τους, βαρύ και ελαφρύ εξοπλισμό για στρατό, ναυτικό αεροπορία, καθώς και με την προμήθεια των καταδρομικών υποβρυχίων.
Ήδη, μετά από τη χρήση Λέοπαρντ για την εισβολή στη Συρία και εναντίον των Κούρδων, το Βερολίνο σε μια απολύτως υποκριτική κίνηση ο υπουργός εξωτερικών Γκάμπριελ απέσυρε την … προσφορά για αναβάθμισή αυτών των αρμάτων μάχης!
Θυμίζουμε ότι η Τουρκία είναι ο βραχίονας της Γερμανίας στην Ανατολή ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνα, την εξοπλίζει διαρκώς, εκπαιδεύει το στρατό της και την κρατάει σε αόρατη συμμαχία, που επιβεβαιώθηκε έμπρακτα από τη φιλογερμανική στάση της Τουρκίας και στους δύο Παγκόσμιους πολέμους.
Η Ελλάδα έχει πικρή πείρα της γερμανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Τουρκία και στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1896 και στους δύο Βαλκανικούς και στον Πρώτο Παγκόσμιο και στη Μικρασιατική καταστροφή
Όταν όχι μόνο εξοπλισμός, αλλά Γερμανοί αξιωματικοί και εμπειρογνώμονες υπηρετούσαν στα τουρκικά στρατεύματα.
Η Γερμανία δεν μπορεί σήμερα να επικαλεστεί ότι δεν ξέρει την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο σε βάρος της Ελλάδας. 
Μιας υποτιθέμενης συμμάχου και εταίρου χώρας στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. 
Ούτε μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν ξέρει πως η χώρα κυβερνιέται από έναν φανατικό ισλαμιστή δικτάτορα, αντίθετο σε κάθε τι ευρωπαϊκό.
Η Γερμανία δεν μπορεί να επικαλεστεί σήμερα ότι δεν άκουσε τις δηλώσεις του Έρντοαν, που ακόμα και χτες δήλωσε ότι είναι στο χέρι του να αφήσει πάνω από 50.000 πρόσφυγες να πλημμυρίζουν την Ελλάδα και την Ευρώπη κάθε μήνα. 
Ομολογώντας ότι χρησιμοποιεί και εμπορεύεται ανθρώπους για τη βρώμικη πολιτική του. 
Η Δύση βομβάρδισε τον Σαντάμ, τον Μιλόσεβιτς, τον Καντάφι και τον Άσσαντ με πολύ ελαφρύτερες αιτιάσεις. Και εδώ δεν μιλάμε για αιτιάσεις. 
Μιλάμε για πραγματικότητες.
Η Γερμανία, από τη μία πλευρά καμώνεται ότι βοηθάει στην αποτροπή ανεξέλεγκτου προσφυγικού κύματος από την Τουρκία στην Ελλάδα. 
Ενώ στην πραγματικότητα ενδιαφέρεται μόνο να μη φτάσουν οι πρόσφυγες στη χώρα της. 
Ταυτόχρονα, δεν ασκεί καμιά πίεση στις όμορες συγγενείς χώρες της που κλείνουν τα σύνορά τους και ουσιαστικά εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Ξέρει, όμως, το Βερολίνο να κουνάει δασκαλίστικα το δαχτυλάκι στην Ελλάδα και για τους πρόσφυγες και για την «ένταση στο Αιγαίο»
Εξοπλίζοντας και αποθρασύνοντας την Τουρκία. 
Αδιαφορώντας για Έλληνες και πρόσφυγες, με ένα και μοναδικό ενδιαφέρον: 
Την τσέπη του γερμανικού κράτους.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας CER και τον Γερμανό Οικονομολόγο Βλαντίμιρο Γκιάτσε, από τη λιτότητα στο Νότο η Γερμανία εξασφάλισε τόκους από κρατικά ομόλογα ύψους 280 δις ευρώ, η Γαλλία 230 δις και η Ιταλία 140 δις. 
Όσο τα ομόλογα του Νότου μετατρέπονταν σε σκουπίδια τόσο τα ομόλογα της Γερμανίας συγκέντρωναν τις αποταμιεύσεις του Νότου και των άλλων χωρών ως «ασφαλές καταφύγιο». 
Όσο η Γερμανία φώναζε ότι αυτή είναι η υγεία και οι άλλοι η αρρώστια, τόσο τα λεφτά συσσωρεύονταν εκεί.
Το σημαντικότερο: Τα κέρδη αυτά της Γερμανίας δεν τα έχει δει ακόμα ο Γερμανός πολίτης. 
Που εξακολουθεί να υφίσταται την πολιτική του μισθολογικού αποπληθωρισμού.
Όποιος νομίζει ότι τα κράτη αλλάζουν νοοτροπία σε λίγες γενιές δεν έχουν παρά να δουν γύρω τους. Και να στήσουν αυτί. 
Θ’ ακούσουν από βορειοδυτικά, μαζί με τους ήχους των γερμανικών εργοστασίων όπλων να αντηχεί ένα Deutschlanduber alles. 
Το Τέταρτο Ράιχ είναι εδώ. Και τα τανκς του είναι σήμερα οικονομικά...
                                                            Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
                                                                 € $  ●► « » ▲▼◄
                   ΠΗΓΗ://www.liberal.gr/arthro/203281/apopsi/stili-alatos/ta-germanika-tanks.html
                                                      ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου