Τρίτη 8 Μαΐου 2018

«Προβλήματα της Τ.Α & τρόποι αντιμετώπισης τους»

Ο Γ. Πατούλης κεντρικός ομιλητής των Ροταριανών Ομίλων «Αθήνα - Νότος & Βουλιαγμένης»
Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Ροταριανοί Όμιλοι «Αθήνα - Νότος & Βουλιαγμένης» παραβρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.
Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο ομίλων και τους Πρόεδρους κ.κ. Διονύση Γεωργούτσο (Ρ.Ο. Αθήνα – Νότος) και Κωνσταντίνα Μανώλη (Ρ.Ο. Βουλιαγμένης) για το πολυποίκιλο έργο τους αλλά και για τη σημερινή τους πρωτοβουλία «καθώς τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας αφορούν όλους γιατί συνδέονται άμεσα με την καθημερινότητά μας και με μια σειρά από υπηρεσίες που καθημερινά λαμβάνουμε», ανέφερε ο κ. Πατούλης.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στην ανάγκη για μια γενναία και ουσιαστική μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους  με  άξονες την Αποκέντρωση και την προώθηση της Τοπικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης.
«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να βλέπουμε απαθείς να εγκαταλείπουν την Ελλάδα τα καλύτερα μυαλά της, η νέα γενιά μας, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να βλέπουμε την Πατρίδα μας να φθίνει δημογραφικά και να μην κάνουμε τίποτε γι’ αυτό. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε η φτώχεια να στερεί από όλο και περισσότερους Έλληνες, την αξιοπρέπεια και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή. 
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλο να υπονομεύεται το μέλλον μας από την μικροκομματική θεώρηση των κρίσιμων ζητημάτων, που αφορούν την κοινωνία και το Κράτος μας. Ο λαϊκισμός και η μικροκομματική λογική, ευθύνονται για τη ματαίωση κρίσιμων κι αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, που μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από το σημερινό τέλμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πατούλης κλείνοντας την ομιλία του περιέγραψε το όραμα του για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας με πρωταγωνίστρια την Αυτοδιοίκηση. 
«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης. Χρειάζεται  ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που θα στηρίζεται στη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, ένα νέο μοντέλο Τοπικής Διακυβέρνησης, με Ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση και ουσιαστική Αποκέντρωση. Στη σημερινή συγκυρία είναι απαραίτητη μια Μεγάλη Αλλαγή, μια αλλαγή που θα λάβει υπόψη της τις εμπειρίες που αποκομίσαμε τα τελευταία 40 τουλάχιστον χρόνια, διάστημα όπου ο τόπος μας κυβερνήθηκε με τα γνωστά αποτελέσματα, όχι από μια ισχυρή αυτοδιοίκηση, αλλά από μια ισχυρή Κεντρική Εξουσία και με μια λογική συγκεντρωτικού σχεδιασμού. Ήρθε πλέον η ώρα να αλλάξουμε το Κράτος και την Ελλάδα».
                                                                   € $  ●► « » ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου