Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Με το Σύλλογο Ηπειρωτών «Ο Άγιος Γεώργιος» συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Αντικείμενο της συζήτησης η ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής ανατολικά του κοιμητηρίου Αμαρουσίου
Σε εποικοδομητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη με το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών «Ο Άγιος Γεώργιος», παρουσία των Αντιδημάρχων Οικονομικών κου Σπύρου Σταθούλη και Πολεοδομίας, Υλοποίησης Σχεδίου Πόλης κου Κωνσταντίνου Ρώτα. 
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του  Προέδρου κου Ιωάννη Γιαννέλα και των μελών Δ.Σ. επί του αιτήματος, σχετικά, με την ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής ανατολικά του κοιμητηρίου Αμαρουσίου (Ηπειρώτικα).
Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει οι μελέτες, που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης. 
Ωστόσο, όπως σημείωσε, υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που δημιουργεί την καθυστέρηση, που αφορά στην απόσταση της περιοχής που είναι προς επέκταση από τα όρια του υφιστάμενου κοιμητηρίου.
Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι η προς επέκταση περιοχή στο σχέδιο πόλης πρέπει να απέχει 250 μ. από υφιστάμενο κοιμητήριο.
Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, γίνεται προσπάθεια, κατά παρέκκλιση των ισχυόντων  διατάξεων, η απόσταση αυτή να μειωθεί στα 50 μ. από τα όρια του νεκροταφείου. 
Για το σκοπό αυτό έχουν χρηματοδοτηθεί μελέτες, οι οποίες θα υποστηρίξουν την παρέκκλιση του νόμου.
«Ο στόχος μας παραμένει σταθερός και έχουν δοθεί οδηγίες στις υπηρεσίες του Δήμου κατά προτεραιότητα να ασχοληθούν με το θέμα» ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου εξέφρασε την ευχαρίστησή του στην προσπάθεια της Διοίκησης για την ικανοποίηση του αιτήματός του, και συμφωνήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου 2018  να υπάρξει νέα συνάντηση και ενημέρωση σχετικά με τις νεώτερες  εξελίξεις επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου