Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζεται με ορθολογισμό!!!

Εντάξει, δεν θα πέσει επί των κεφαλών ημών «Η σμήνη των ακρίδων», που είπε ο ΑΝΕΛλήνιστος Τσακαλώτος, αλλά ο προϋπολογισμός των επιπλέον μέτρων 1,86 δισ., ψηφίστηκε και τροχοδρομεί ένα ακόμη δυστοπικό έτος, καθώς η ανάπτυξη αγκομαχά, αφού για να επιτευχθεί το αναθεωρημένο προς τα κάτω 1,6% (από 2,7%), χρειάζεται ανάπτυξη 3,1% στο 4ο τρίμηνο του 2017.
Την αναντιστοιχία του πολιτικού προσωπικού με το κοινό αίσθημα κατά τη συζήτηση στη Βουλή, την πιστοποίησε ο λόγος αρκετών βουλευτών. 
Κυρίως όμως των Συριζαίων, που προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν αυτά για τα οποία θα έπρεπε να ντρέπονται. 
Κυρίως την ανέδειξε ανάγλυφα ο πρωθυπουργός, θωπεύοντας ως συνήθως το λαό (όχι ότι οι άλλοι πάνε πίσω, αλλά ο Τσίπρας, που θέλει και σε αυτό τη θέση του Αντρέα, προηγείται μακράν). Δήλωσε ότι «ο λαός – εννοώντας με τον ΣΥΡΙΖΑ – ποτέ δεν έχασε την πίστη του ότι τα πράματα μπορούνε να πάνε αλλιώς».
Πότε το είπε αυτό; 
Την ίδια μέρα, που δημοσιεύτηκε το Ευρωβαρόμετρο, και στο ερώτημα για το «πώς θα κρίνατε την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας σας», το 98% των Ελλήνων απαντούν «πολύ αρνητικά», συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη - με τους Ολλανδούς να βρίσκονται στον αντίποδα, καθώς το 91% θεωρεί πολύ καλή την οικονομία της χώρας τους! (Είναι και αυτοί μέσα στο ποσοστό των Ευρωπαίων εργαζομένων, που κάποτε ο Αλέξης υποσχόταν ότι θα τους απελευθερώσει από την σκλαβιά των αφεντικών τους)!
Είναι άστοχο και άγονο να προσπαθεί κανείς να αντιπαρατεθεί στην απόλυτη «μη αλήθεια» των αριθμών που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, συγχέοντας εποχές, αναγκαιότητες και αποτελέσματα. 
Πώς να συγκριθεί αυτό που είπε για τη φορολογία, ότι η ΝΔ (εξαιρεί μονίμως για ευνόητους λόγους το ΠΑΣΟΚ) φόρτωσε τους πολίτες με φόρους 30 δις και ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο 5 δις. «Ξεχνάει» τι έλλειμμα παρέλαβε ο Παπανδρέου από τον Καραμανλή και που το κατέβασαν οι Σαμαροβενιζέλοι, οι οποίοι κατόρθωσαν να σβήσουν την πυρκαγιά που κατέτρωγε τη χώρα.
Τι να σχολιάσεις επίσης; 
Ότι η χώρα αφήνει πίσω της μια εποχή ταπείνωσης (στην οποία βρέθηκε εξίσου πρωτεργάτης αφού την αποδέχτηκε), όπου «τα κλειδιά των αποφάσεων δεν τα είχαν οι αιρετοί, τα είχαν οι δανειστές», και στους οποίους τα κλειδιά παρέδωσε και ο ίδιος, φοβισμένος στην 17ωρη «διαπραγμάτευση»;
Μιλάει για το «τέλος της περιπέτειας», τον τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό, όταν υπέγραψε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2% μέχρι το 2060. 
Φόρτωσε στην επόμενη κυβέρνηση μείωση του αφορολόγητου (Ο Τσακαλώτος που θα παρετείτο) και μείωση συντάξεων. 
Ανέστειλε τη δειλή ανάπτυξη του 0,7% του '14 για να φέρει ύφεση επί δύο συνεχή χρόνια, μείωσε το επίδομα θέρμανσης κατά 50% και το ΕΚΑΣ που είχαν δώσει οι ανάλγητοι προηγούμενοι, κατάργησε έκπτωση φόρου 1,5% για μισθωτούς και συνταξιούχους, όπως και την έκπτωση κατά 10% στις ιατρικές δαπάνες, οικειοποιείται το κοινωνικό επίδομα που το θέσπισαν οι προηγούμενοι και που τότε το κατήγγειλε ως «παγίδα φτώχειας», παρέδωσε την πρώτη κατοικία στις τράπεζες προς πλειστηριασμό, και δεν ψηφίζει νομοθετική κατοχύρωσή της, με νόμο που έχει έτοιμο η Γεννηματά, έριξε τη θέση της χώρας στην κλίμακα της διεθνούς ανταγωνιστικότητας, και τόσα άλλα...Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζεται στο πεδίο των επιχειρημάτων. 
Είναι δεξιοτέχνης στην στρεψοδικία. Τι να απαντήσεις π.χ. όταν πετάει στον αέρα φανταστικά νούμερα, όπως τον ισχυρισμό πως από την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων συνέλεξε 6 δις; (σε καλή μεριά λέμε).
Τι να απαντήσεις για τις 14.000 «νέες επιχειρήσεις», όταν ταυτόχρονα το ΙΟΒΕ γνωστοποίησε την υποχώρηση της επιχειρηματικότητας των αρχικών σταδίων του 2016, και ως αιτίες ανιχνεύει την αβεβαιότητα για την οικονομική πολιτική και τη φορολογική πίεση, που κάμπτουν την επιχειρηματικότητα των νέων; 
Το ΙΟΒΕ κατέγραψε πτώση του ποσοστού των ατόμων που βρίσκονταν στα αρχικά στάδια έναρξης νέας επιχείρησης.
Όπως επίσης δεν αντιμετωπίζεται με επιχειρήματα ο συγκυβερνήτης Πάνος. 
Τι να απαντήσει η Σοφία Βούλτεψη όταν την κατηγόρησε «κι εσείς τα παίρνατε από τον Ελ. Τύπο, όταν αυτός έπαιρνε δάνεια και ενώ κόβονταν από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις;»
Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει. 
Δηλαδή η Βούλτεψη, που ως εργαζόμενη δημοσιογράφος ελάμβανε το μισθό της με βάση την Σύμβαση της ΕΣΗΕΑ, δικαιολογεί τη φράση «και σεις τα παίρνατε» επειδή είχε πάρει δάνεια ο εκδότης. Άρα - με τον μισθό της ΕΣΗΕΑ  -συμμετείχε στο φαγοπότι!
Επιχειρήματα δεν υπάρχουν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 
Άλλωστε δεν πιάνουν στον συγκεκριμένο λαό που τους ψήφισε για να πετάξει ο γάιδαρος και τους κατηγορεί γιατί δεν τον έκαναν να πετάξει. Μόνο επιθετική προπαγάνδα. Αυτή φυσικά θα διευρύνει το χάσμα στην κοινωνία. Έτσι κι αλλιώς αυτό υπάρχει. 
Το ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες.
                                                                Του Γιάννη Σιδέρη

ΠΗΓΗ:www.liberal.gr/arthro/182349/politiki/2017/o-syriza-den-antimetopizetai-meorthologismo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου