Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Το ΚΚΕ καταγγέλλει προπηλακισμό Κουτσούμπα από τα ΜΑΤ !

Καταγγελία για προπηλακισμό του Δημήτρη Κουτσούμπα από άνδρες των ΜΑΤ έκανε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης, ζητώντας να αναζητηθούν ευθύνες.
Ο Θ. Παφίλης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης με την επίμαχη τροπολογία για τους πλειστηριασμούς, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για τον προπηλακισμό εναντίον του γενικού γραμματέα κόμματος».
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το 902.gr, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ κατά των πλειστηριασμών, άνδρες των ΜΑΤ εμπόδισαν τη διέλευση του γγ του ΚΚΕ και προπηλάκισαν άνδρες της συνοδείας του. 
Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση τόσο του Δ. Κουτσούμπα όσο και του κόσμου που βρισκόταν στο σημείο.
Νωρίτερα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας πως 
«η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Έχει χάσει την ψυχραιμία της υλοποιώντας τις επιταγές των τραπεζών, των funds, των κορακιών, όπως τους έλεγε και η ίδια παλιότερα.

Υλοποιώντας τις επιταγές τους για πλειστηριασμούς - πρώτης ακόμη κατοικίας - λαϊκών οικογενειών και βέβαια ποινικοποιώντας από σήμερα την δράση όσων αγανακτούν, όσων διαμαρτύρονται, όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτή την αδικία».
Ο γ.γ. του ΚΚΕ επισήμανε ότι «η κυβέρνηση θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της. 
Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει - εάν απόψε τολμήσουν και ψηφίσουν με την ονομαστική ψηφοφορία, που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβερνητικής πλειοψηφίας - αυτή την επαίσχυντη τροπολογία, δεν θα μπορούν να σταθούν σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα νομιμοποιηθεί αυτό το μέτρο, ακόμη κι αν ψηφιστεί, δεν θα περάσει».
Τη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή την τροπολογία για αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς είχαν καλέσει το ΠΑΜΕ με την ΑΔΕΔΥ, μαζί με εργατικά κέντρα και σωματεία.
Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος και η πορεία κατέληξε στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή με κεντρικό σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου