Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Η κακοδιαχείριση της διοίκησης έχει υποθηκεύσει το μέλλον της πόλης

Δεν χάνει ευκαιρία ο δήμαρχος κ. Πατούλης, αλλά και άλλα μέλη της διοίκησης, να ισχυρίζονται, κατά καιρούς, ότι έχουν νοικοκυρέψει τα οικονομικά του Δήμου.
Και αυτό παρόλο που τα επίσημα στοιχεία τους διαψεύδουν, όπως αναδείξαμε στη συζήτηση του Ισολογισμού του Δήμου για το 2015, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Αλλά και πρόσφατα, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 17-1-2017, ήρθαν στο φως περισσότερα στοιχεία.
Στη συνεδρίαση αυτή συζητήθηκε το θέμα « Πρόγραμμα Αποκατάστασης της Οικονομικής Λειτουργίας του Δήμου Αμαρουσίου», προκειμένου να υποβληθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αίτημα παράτασης της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει  ο  Δήμος από αυτό.
Η αίτηση συνοδευόταν από έκθεση ορκωτών λογιστών για την οικονομική κατάσταση του Δήμου.
Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε από την πλειοψηφία.
Ας δούμε ορισμένα στοιχεία της  τα οποία αποκαλύπτουν την τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου και καταρρίπτουν την ψευδή εικόνα που παρουσιάζει η διοίκηση στους δημότες.

Δανειακές Υποχρεώσεις Βραχυ/Μακροπρόθεσμες   69.658.948,76€
Υποχρεώσεις Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου (ΔΕΑΔΑ), υπό εκκαθάριση 52.009.230,80€
Υποχρεώσεις  Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου  Αμαρουσίου (ΚΕΑΔΑ), υπό εκκαθάριση   7.527.895,85€
Εκτίμηση Βραχυπρόθεσμων Υποχρεώσεων 2019  176.090.848,78€
Η έκθεση παρουσιάζει επίσης και πλεόνασμα 29εκ. περίπου που υπάρχει στα ταμεία του Δήμου, που όμως δεν προσδιορίζεται που θα διατεθεί.
Αντίθετα, ο Δήμος διαβεβαιώνει το Ταμείο ότι δεν θα διαθέσει δικούς του πόρους για έργα και ότι « Η πλειοψηφία των έργων που θα εκτελούνται θα αφορά χρηματοδοτούμενα από άλλες πηγές έργα».
Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται η θέση της παράταξης μας ότι η σπατάλη και η κακοδιαχείριση της διοίκησης Πατούλη, αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων, έχουν στην ουσία υποθηκεύσει το μέλλον της πόλης και των νεότερων γενιών στις Τράπεζες.
Και αυτό, σε συνδυασμό με τις περικοπές στους πόρους της Τ.Α, έχει οδηγήσει σε πλήρη υποβάθμιση τις υποδομές της πόλης.
Η διοίκηση Πατούλη, αντί να εξοικονομήσει χρήματα προς αυτή την κατεύθυνση, ζητά και παίρνει χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για να υλοποιήσει έργα βιτρίνας.
Διαθέτει, παράνομα κατά τη γνώμη μας, χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη για τη δημιουργία πλεονασμάτων ή την εξόφληση χρεών, αντί ή να τα επενδύσει για την αναβάθμιση των υποδομών καθαριότητας ή να μειώσει αισθητά τα δημοτικά τέλη.
Στην περίοδο 2007-2016 περίπου 60εκ.€ από τα εισπραχθέντα από τους δημότες δημοτικά τέλη διατέθηκαν για άλλες δαπάνες από αυτές που προβλέπει ο Νόμος.
Η ανάπτυξη σε αυτή την πόλη απαιτεί σχέδιο και χρηματοδότηση. 
Η διοίκηση δεν εφαρμόζει ούτε  καν το σχέδιο που η ίδια ψήφισε τον περασμένο Ιούλιο.
Η λύση  δεν είναι μόνο η αναχρηματοδότηση των δανείων που τελικά οδηγεί, σε βάθος χρόνου, σε μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.
Απαιτείται αύξηση των πόρων της ΤΑ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και φτηνός δανεισμός από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που η Κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να το μετατρέψει σε αναπτυξιακή Τράπεζα της Αυτοδιοίκησης.
Είναι φανερό ότι, τελικά, στις προθέσεις της διοίκησης Πατούλη είναι η πολιτική Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), με αποτέλεσμα να πληρώσουμε την «ανάπτυξη» όπως θα τη σχεδιάσουν οι εργολάβοι, σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα και στη διπλή τιμή.
                             ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου