Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Αμερικανική κυβέρνηση & Σόρος χρηματοδότησαν την αποκάλυψη των «Panama Papers» !!!


Η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις offshore γνωστές ως «Panama Papers», υποστήριξε το «WikiLeaks, λέγοντας ότι η επίθεση «παράχθηκε» με στόχο τη Ρωσία και τον Πρόεδρο Πούτιν.
Την Τετάρτη, η διεθνής καταγγελτική οργάνωση δήλωσε στο Twitter ότι η διαρροή των δεδομένων για τα έγγραφα του Παναμά παρήχθη από το Πρότζεκτ Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς (OCCRP), «το οποίο στοχεύει τη Ρωσία και [την] πρώην ΕΣΣΔ.» 
Η «επίθεση Πούτιν» χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) και τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, πρόσθεσε το WikiLeaks, λέγοντας ότι η χρηματοδότηση μιας τέτοιας επίθεσης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την ακεραιότητά της.
Οι οργανώσεις που ανήκουν στον Σόρος έχουν ανακηρυχθεί ως «ανεπιθύμητες» στη Ρωσία. 
Πέρυσι, το Γραφείο του Ρωσικού Γενικού Εισαγγελέα αναγνώρισε τα Ιδρύματα Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος και το Ίδρυμα Βοήθειας Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας ως ανεπιθύμητες ομάδες, απαγοδεύοντας Ρώσους πολίτες και οργανώσεις από τη συμμετοχή σε κάποιο από τα έργα τους.
Εισαγγελείς στη συνέχεια είπαν ότι οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου και του Ιδρύματος βοήθειας ήταν μια απειλή για την βάση της Ρωσικής συνταγματικής τάξης και της εθνικής ασφάλειας.
Νωρίτερα αυτό το έτος, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν είναι «όχι σύμμαχος» των ΗΠΑ και των ηγετών της ΕΕ, και ότι ο ίδιος έχει ως στόχο «να κερδίσει σημαντικά οικονομικά οφέλη από τη διαίρεση της Ευρώπης».

«Η αμερικανική κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική αποσταθεροποίησης σε όλο τον κόσμο, και αυτή [η διαρροή] εξυπηρετεί επίσης το σκοπό της αποσταθεροποίησης
Προκαλούν πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αλλά και πολλά χρήματα για να βρουν το δρόμο τους μέσα στους [νέους] φορολογικούς παραδείσους στην Αμερική. 
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μια εξαιρετικά μεγάλη οικονομική κρίση, και θέλουν όλα αυτά τα χρήματα στα δικά τους χρηματοκιβώτια και όχι στα θησαυροφυλάκια των άλλων χωρών», είπε στο RT ο Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ernst Wolff.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής της Διεθνούς Κοινοπραξίας των Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ), η οποία ασχολήθηκε με τα έγγραφα του Παναμά, είπε ότι ο Πούτιν δεν είναι ο στόχος της διαρροής, αλλά μάλλον ότι οι αποκαλύψεις έχουν στόχο να ρίξουν φως στις σκοτεινές offshore πρακτικές διεθνώς. 
«Δεν ήταν μια ιστορία για τη Ρωσία. Ήταν μια ιστορία για τον υπεράκτιο κόσμο», είπε ο επικεφαλής του ICIJ Gerard Ryle στο TASS.
Η δήλωσή του ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης της «μεγαλύτερης διαρροής στην υπεράκτια ιστορία». 
Παρά το γεγονός ότι ούτε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ούτε τα μέλη της οικογένειάς του αναφέρονται άμεσα στα χαρτιά, πολλά κύρια μέσα ενημέρωσης επέλεξαν την φωτογραφία του Ρώσου προέδρου όταν έβγαλαν την ιστορία.
Τα Panama Papers δεν είναι «υπεύθυνη δημοσιογραφία», θα πρέπει να δημοσιευθούν πλήρη
Ο εκπρόσωπος του WikiLeaks και Ισλανδός ερευνητής δημοσιογράφος Kristinn Hrafnsson ζήτησε τα αρχεία που διέρρευσαν να μπουν online στο διαδίκτυο, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να τα ψάξει. Είπε ότι η παρακράτηση των εγγράφων δύσκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «υπεύθυνη δημοσιογραφία».
«Όταν λένε ότι αυτή είναι υπεύθυνη δημοσιογραφία, διαφωνώ απόλυτα με αυτό το γενικό ύφος», είπε ο συν-ιδρυτής του Ισλανδικοϋ Κέντρου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας στον Afshin Rattansi του RT στο Going Underground, όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση του επικεφαλής της ICIJ που είπε ότι η κοινοπραξία δεν είναι WikiLeaks, και προσπαθεί να δείξει ότι η δημοσιογραφία μπορεί να γίνει υπεύθυνα με το να μην απελευθερώνει τα έγγραφα στο ακέραιο.
«Θα πρέπει να είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό κατά τέτοιο τρόπο ώστε όλοι, όχι μόνο η ομάδα των δημοσιογράφων που εργάζονται άμεσα με τα δεδομένα, να μπορούν να τα ψάξουν», δήλωσε ο Hrafnsson.
Ο εκπρόσωπος του WikiLeaks δήλωσε επίσης στο RT ότι δεν εξεπλάγη από το γεγονός ότι δεν υπήρξαν μεγάλα Αμερικανικά ονόματα στα 11,5 εκατ. έγγραφα της εταιρίας του Παναμά που διέρρευσαν.
«Δεν δίνει καν ολόκληρη την εικόνα», κατέληξε.
                                                            Πηγή:www.rt.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου