Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Στη 1:00 μ.μ. η Ημερίδα για τα «Κέντρα Κοινότητας»

Ημερίδα - συζήτηση διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 7 Απριλίουη η Π.Ε.Δ.Α., σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την προώθηση από το Υπουργείο Εργασίας της δημιουργίας των Κέντρων Κοινότητας και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας από τη Βουλή (ήδη η Κ.Υ.Α. δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 854 Β’/2016).
Στην ημερίδα - συζήτηση καλούνται να πάρουν μέρος Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι Κοινωνικών Υπηρεσιών, Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Διευθυντές - Προϊστάμενοι των παραπάνω τομέων.
Η ημερίδα θα γίνει στην αίθουσα συσκέψεων της ΠΕΔΑ Κότσικα 4, 1ος όροφος στις 07-04-2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00 μ.μ.

Όπως δήλωσε προχθές η αναπληρώτρια υπ. κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, παρουσία του γ.γ. δια βίου μάθησης, Παυσανία Παπαγεωργίου, σχετικά με τα κέντρα κοινότητας. Σύμφωνα με την κα. Φωτίου τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης θα ενσωματωθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στα νέα Κέντρα Κοινότητας που θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα.
Η κίνηση αυτή αποτελεί την πρώτη διαδικασία ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Παιδείας, ενώ με την σχετική ΚΥΑ, θα τρέξουν περίπου 1.400 προσλήψεις για τις ανάγκες των Κέντρων, μέσω ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, αναμένεται να πριμοδοτηθούν με επιπλέον μόρια όσοι απασχολούνται ήδη σε δομές αντιμετώπισης της φτώχειας.
Τα Κέντρα Κοινότητας θα στεγάζονται σε 250 δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων και με στόχο να καλύψουν το μεγαλύτερο φάσμα της ελληνικής επικράτιας. Σύμφωνα με το Υπουργείο θα ανοίξουν τις πύλες τους από την 1 Ιουλίου και θα αποτελέσουν την καρδιά της προνοιακής πολιτικής της κυβέρνησης.
Στα Κέντρα Κοινότητας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τα επιδόματα, τις προνοιακές παροχές, δράσεις αλληλεγγύης και θα μοιάζουν με ΚΕΠ για τους πιο ευάλωτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου