Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Βάζει «φωτιά» & στο Αιγαίο, τουρκική αεροπορική άσκηση σε 17 επαρχίες

Η τουρκική αεροπορία θα πραγματοποιήσει  προγραμματισμένες  αεροπορικές ασκήσεις με την επωνυμία «Yıldırım-2016» σε 17 περιοχές της τουρκικής επικράτειας.
Η  άσκηση ξεκινάει σήμερα 4 Απριλίου 2016, σύμφωνα με τον Αρχηγό  της τουρκικής αεροπορίας και πραγματοποιείται σε 10 με 12  πολεμικά αεροδρόμια, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.
Η ουσία είναι ότι τις νορμάλ ημέρες τα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν απροκάλυπτα  τον ελληνικό εναέριο χώρο, τώρα που έχουν άσκηση θα ξεπεράσουν και τον  ίδιο τους τον εαυτό οι Οθωμανοί Τούρκοι.
Για τον λόγο αυτό έχουν δεσμεύσει συγκεκριμένες περιοχές εντός του Αιγαίου όπου είναι απόλυτα εξακριβωμένο ότι θα έχουμε πολλά και διαφορετικά «τουρκικά παρατράγουδα». 
Η δυναμική παρουσία όμως της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας αποτελεί εγγύηση για την χώρα μας.
Ο Τούρκος Αρχηγός του Επιτελείου, είχε ανακοινώσει από τις  11 Ιουνίου 2015, την  απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας για τις προγραμματισμένες ασκήσεις των τουρκικών  Ενόπλων Δυνάμεων με την επωνυμία «Yıldırım-2016», σε ένα μεγάλο μέρος του τουρκικού εναέριου χώρου.
Η διάρκεια της άσκησης είναι από την 04 Απριλίου έως τις 03 Μαΐου 2016 κινητοποιώντας δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη καθώς και προσωπικό εδάφους , συστοιχίες ραντάρ κά.
Στην άσκηση αυτή συμμετέχουν δημόσιοι φορείς και οργανισμοί  σε ορισμένα στοιχεία της προγραμματισμένης άσκησης. 
Οι  αεροπορικές βάσεις που εμπλέκονται στην άσκηση είναι οι εξής:
1η αεροπορική Βάση / Εσκί Σεχίρ,
2η αεροπορική Βάση  / Σμύρνη,
3η αεροπορική Βάση  / Ικόνιο ,
4η αεροπορική Βάση  / Άγκυρα,
5η αεροπορική Βάση διοίκησης / Αμάσεια,
7η αεροπορική Βάση διοίκησης Erhaç / Μαλάτια,
8η αεροπορική Βάση  / Ντιγιαρμπακίρ,
πηγή:www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου