Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

TRT:17 «Τούρκοι» κατεβαίνουν υποψήφιοι στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές!!!

«Τούρκοι» υποψήφιοι είναι επικεφαλής στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, της Λαϊκής Ενότητας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ξάνθη και τη Ροδόπη
Συνολικά 17 μέλη της «Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» έθεσαν υποψηφιότητα για τις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα στις 20 Σεπτεμβρίου.
Επικεφαλής στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, της Λαϊκής Ενότητας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ξάνθη και τη Ροδόπη είναι «Τούρκοι» υποψήφιοι.
Στις εκλογές αυτές δεν εφαρμόζονται οι «περί εκλογής βουλευτών με σταυρό προτιμήσεως διατάξεις του Π.Δ. 265/1989, αλλά οι περί σειράς καταλήψεως εδρών διατάξεις (λίστα) του Π.Δ. 152/1985», επειδή διενεργούνται μέσα σε δεκαοκτώ μήνες από τις προηγούμενες.
Επικεφαλής της λίστας του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Λαϊκής Ενότητας στη Ροδόπη είναι οι Μουσταφά Μουσταφά, Ιλχάν Αχμέτ και Μουσταφά Τσολάκ. 
Επικεφαλής της λίστας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ξάνθη είναι οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Τζεμαλή Μηλιαζήμ.
Ο Αϊχάν Καραγιουσούφ ο οποίος εξελέγη βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη.
Η Νέα Δημοκρατία, το δεύτερο κόμμα της Ελλάδας, υπέδειξε στη δεύτερη θέση της λίστας της στη Ροδόπη και τη Ξάνθη τους υποψηφίους Μουσταφά Κατραντζί και Μπιρόλ Ακίφογλου.
Οι υπόλοιποι «Τούρκοι» υποψήφιοι βρίσκονται σε κατώτερες θέσεις στις λίστες των μικρότερων κομμάτων στους δυο νομούς.
Τρεις υποψήφιοι της Μουσουλμανικής «Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» είχαν εκλεγεί βουλευτές στις πρόωρες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. 
Πρόκειται για τους Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ από το νομό Ροδόπης και τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ από το νομό Ξάνθης.
                                                 ΠΗΓΗ:www.trt.net.tr/greek


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου