Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

«Σύντροφοι από τα Βόρεια της Αθήνας» ... ανέλαβαν την ευθύνη για τον βανδαλισμό του περιπτέρου στον ΗΣΑΠ


Mε κείμενο που αναρτήθηκε χθες το απόγευμα στο «Athens Indymedia», ομάδα ατόμων που υπέγραψαν ως «σύντροφοι/ισσες από τα Βόρεια της Αθήνας» ανέλαβαν την ευθύνη για τον βανδαλισμό προεκλογικού περιπτέρου (υπέρ του ΝΑΙ) στον σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.
Διαβάστε την αιτιολόγηση της επίθεσης:

Δυναμική Παρέμβαση σε περίπτερο υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα   



Το βράδυ της Πέμπτης 2 Ιούλιου διαπιστώσαμε χωρίς καμία έκπληξη οτι ο Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρούσιου πρόεδρος της ΚΕΔΕ και κεντρικό πρόσωπο στην επιτροπή υπερ. του «ΝΑΙ» (που χρηματοδότησε απευθείας από τον ΣΕΒ και αλλες παρεμφερείς κοινωνικές ομάδες και προώθησε μεσώ των κεντρικών ΜΜΕ) είχε στήσει εκλογικό περίπτερο υπερ του «ΝΑΙ» στον σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρούσιου.
Η αντίδραση μας, ως ριζοσπαστικό κομμάτι της κοινωνάς και ως άνεργοι και επισφαλείς εργαζόμενοι που αντιλαμβανόμαστε το «ΝΑΙ» και τους υποστηρικτές του ως «φυσικούς» ταξικούς εχθρούς  που αποζητούν την ακόμα σκληρότερη εκμετάλλευση μας, ήταν η άμεση δημόσια και με τα πρόσωπα μας παρέμβαση με σκοπό την εκδίωξη τους από το δημόσιο χώρο. 
Παράλληλα τους καταστήσαμε σαφές οτι μπορεί να έχουν στη διάθεση τους όλα τα κυρίαρχα μέσα προπαγάνδας και επιρροής αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τους αφήσουμε οσο περνάει από το χέρι μας να οικειοποιηθούν και το πεδίο του δημοσίου χώρου για να διαχέουν τον καταστροφικό για τα κατωτέρα κοινωνικά στρώματα λόγο τους.
Επίσης, αξία αναφοράς είναι και η κοινωνική αποδοχή της δράσης από μεγάλη μερίδα περαστικών που δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους για το σπασμένο περίπτερο.
Τέλος, θέλουμε να καταστήσουμε οσο πιο σαφές γίνετε οτι η κίνηση μας δεν εκκίνησε από την διάθεση μας να υποστηρίξομε το «ΟΧΙ»(στην παρέμβαση συμμετείχαν άλλωστε σύντροφοι και συντρόφισσες που κινούνται από την ΑΠΟΧΗ έως το «ΟΧΙ») αλλά αντίθετα από την κοινή μας ανάγκη και επιθυμία να έρθουμε σε ρήξη με το αστικό μπλοκ και τους εκφραστές του που έχουν συνασπιστεί γύρω από το «ΝΑΙ».
Υ.Γ. Τονίζουμε οτι η παρέμβαση ήταν δημόσια και με τα πρόσωπα μας σε απάντηση των τοπικών ΜΜΕ που έγραψαν για καταδρομική επίθεση 30 κουκουλοφόρων που έφυγαν τρέχοντας, μετά την  «επίθεση». 
                                                       ΠΗΓΗ:athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου