Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ενα «ΟΧΙ» πολλαπλών αναγνώσεων & μηνυμάτων!

                   Μετά το βροντερό ΟΧΙ ...
•Σε αυτή τη σύγχρονη τραγωδία αποδεικνύεται ένας ανέλπιστος σύμμαχος του ελληνικού λαού, η Ουάσιγκτον
•Τα ψέματα πάνω στα οποία κτίστηκαν τα μετα-αποικιακά σχέδια του Βερολίνου για 
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ αμφισβητούνται οι μύθοι μιας πολιτικής που ενισχύει OXI 
Κόντρα στο μεταμοντέρνο πραξικόπημα που οργανώθηκε στο Βερολίνο και εκτελέστηκε στην Αθήνα, κόντρα στις μαγειρεμένες δημοσκοπήσεις, κόντρα στην τρομολαγνεία των κυρίαρχων μέσων μαζικής παραπλάνησης, κόντρα στις απειλές και στους εκβιασμούς των Σουλτς, Γιούνκερ, Ντάιζελμπλουμ, Μέρκελ, Σόιμπλε και Σία, κόντρα στην ταλαιπωρία και στις ουρές των ΑΤΜ, κόντρα στο φόβο τους ο ελληνικός λαός ψήφισε ΟΧΙ.
Ήταν ένα «ΟΧΙ» πολλαπλών αναγνώσεων και μηνυμάτων. 
Κυρίως όμως ήταν ένα «ΟΧΙ» βγαλμένο από την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους και τις πραγματικότητες μιας καταστροφικής πενταετίας με μέτρα ακραίας λιτότητας και πλήρους υποταγής. 
Οι πολιτικοί και οικονομικοί μετασεισμοί του κυριακάτικου δημοψηφίσματος διαπερνούν ήδη το μαλακό υπογάστριο της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης. 
Τα ψέματα πάνω στα οποία κτίστηκαν οι μύθοι μιας πολιτικής που αποδεδειγμένα οδηγεί τους λαούς στη φτώχεια και ενισχύει τα μετα-αποικιακά σχέδια του Βερολίνου για ποδηγέτηση της Ευρώπης για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ αμφισβητούνται.
Η μάχη ασφαλώς δεν τέλειωσε την Κυριακή.
Ούτε θα τελειώσει με τη νέα συμφωνία της Ελλάδας. Θα συνεχιστεί στην Ισπανία, στην Ιταλία, ακόμα και -στη μήτρα του αποικιακού μοντέλου- τη Βρετανία, μόνο που είναι αμφίβολο εάν το μήνυμα θα φτάσει ποτέ στη… Λευκωσία.
Όλη αυτή την περίοδο ο ελληνικός λαός πλήρωσε ένα δυσανάλογα βαρύ τίμημα για τη διαπλοκή και το πελατειακό κράτος, τα αυξημένα ελλείματα και το φαγοπότι της ολιγαρχίας και τα εγκληματικά λάθη των τεχνοκρατών. 
Η πρωτοφανής σε έκταση και βάθος για τα δεδομένα της μεταπολεμικής Ευρώπης - ανθρωπιστική κρίση είναι ένα σκληρό δεδομένο το οποίο ξεπερνά τα σενάρια τρόμου των αναλυτών  - των ίδιων που εδώ και πάνω από δέκα χρόνια πέφτουν συνεχώς έξω στις προβλέψεις τους και ακόμα επιμένουν να βλέπουν τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους. 
Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι πάνω σε ερείπια δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.
Και είναι ευτύχημα που σε αυτή τη σύγχρονη τραγωδία του ελληνικού λαού, η Ουάσιγκτον αποδεικνύεται ένας ανέλπιστος σύμμαχος. 
Όχι φυσικά επειδή η μητρόπολη του καπιταλισμού ξαφνικά συμπάθησε μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά επειδή η υιοθέτηση πιο αναπτυξιακών πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξ-υπηρετεί τους δικούς της οικονομικούς και γεωπολιτικούς σχεδιασμούς και συμφέροντα
Το αίτημα για βιώσιμη λύση στο χρέος, το οποίο διογκώθηκε λόγω κυρίως των λανθασμένων πολιτικών των «θεσμών» και λόγω του γερμανικού δογματισμού, είναι πάνω στο τραπέζι. 
Κατ’ εντολή ΗΠΑ.
Και εκτός, αλλά και εντός των τειχών.  Με μια ισχυρή κυβέρνηση, με μια νωπή και ξεκάθαρη λαϊκή εντολή και με μια καθολική απαξίωση του παρα-συστήματος που στήριξε τα τελευταία χρόνια την ολιγαρχία. 
Η κάθετη πτώση του παλαιοκομματισμού και η οριστική απαξίωση της δημοσιογραφίας του τρόμου, δίνει την ευκαιρία στη ελληνική κυβέρνηση το χρόνο και το χώρο για νηφάλιους χειρισμούς και εθνική πολιτική με στόχο ένα έντιμο συμβιβασμό.
Ουδείς βέβαια έχει αμφιβολία ότι η νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους «θεσμούς» θα είναι επώδυνη, αλλά θα έχει την υπογραφή ενός λαού και όχι την αναξιοπιστία ενός «ηγέτη».
                                                 Του Γιώργου Αγαπίου *
                        * Ο Γιώργος Αγαπίου είναι Γραμματέας Τύπου της ΕΔΕΚ
                                         ΠΗΓΗ:agora-dialogue.com
/2015/07/06/%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%81%cf%8c-%ce%bf%cf%87%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου