Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ρεκόρ επισκεπτών στην Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος με ειδικές εκδηλώσεις του si-Cluster

H Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος, με χορηγό το si-Cluster υπό τον συντονισμό του Corallia, που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σημείωσε ρεκόρ επισκέψεων σε σχέση με όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις στην Ευρώπη.
Στον λευκό θόλο που στήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος, το ευρύ κοινό ενημερώθηκε για τις αεροδιαστημικές τεχνολογίες που σχεδιάζονται στην Ελλάδα και τα οφέλη αυτών στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
Η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος έγινε πόλος έλξης για πάνω από 104.000 επισκέπτες, ξεπερνώντας, τόσο το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε η Ρώμη με περίπου 52.000 επισκέπτες, όσο και το ρεκόρ επισκεπτών που έχουν καταγραφεί στη διάρκεια μίας ημέρας (πάνω από 15.000), μεταξύ των 24 χωρών, όπου έχει φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα.
Το si-Cluster έδωσε δυναμικό παρών με ειδικές εκδηλώσεις και ομιλίες αφιερωμένες στις διεθνείς διακρίσεις, που αποσπούν οι διαστημικές τεχνολογίες και εφαρμογές με αφετηρία την Ελλάδα και στο δυναμικό οικοσύστημα που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, το si-Cluster καλωσόρισε τους επισκέπτες της έκθεσης με χαιρετισμό από τον Δρ. Jorge-A. Sanchez-P., παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη και της Επικεφαλής των Διαστημικών Προγραμμάτων Δορυφορικής Πλοήγησης Galileo και EGNOS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας. Αικατερίνης Καββαδά.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις και τους σκοπούς του si-Cluster, με τις παρουσιάσεις του Δρ. Αθανάσιου Πότση, Προέδρου της ΕΒΙΔΙΤΕ και του κ. Παναγιώτη Γεωργιάδη, si-Cluster Manager.
Σημαντική παρουσία είχαν πολλά από τα μέλη του si-Cluster αναδεικνύοντας πληθώρα εφαρμογών των διαστημικών τεχνολογιών. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις για τις γενικές διαστημικές εφαρμογές από την κα. Διονυσία Πεταλά της Terra Spatium και την κα. Βασιλική Χαραλαμποπούλου της Geosystems Hellas, για τη γεωργία ακριβείας από τον καθ. Γεώργιο Ζαλίδη του i-BEC και την κα. Γεωργία Καλούση της Terra Spatium, για το περιβάλλον και τον πολιτισμό από τον κ. Δημήτρη Μπιλιούρη της Planetek Hellas και τον κ. Μιχάλη Μισιρλή της Logikon Labs, για τις εφαρμογές του Galileo στην καθημερινότητα και για την ασφάλεια των πολιτών από τον κ. Σωκράτη Κωστίκογλου της Space Hellas και για διάφορα τεχνολογικά θέματα από τους κ.κ. Χρήστο Ανδρουλιδάκη της Alma Technologies, Νικόλαο Λιβανό της Emtech, Μαρία Σεϊμένη της Πρίσμα Ηλεκτρονικά και Ιωσήφ Παρασκευά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Στην ξεχωριστή εκδήλωση "Space For Regions", μέλη του si-Cluster μίλησαν για τις διαστημικές εφαρμογές, παρουσία στελεχών της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Ειδικότερα, ο κ. Ιωάννης Πετρόγκωνας, της MaP αναφέρθηκε στα σύγχρονα γεωχωρικά δορυφορικά δεδομένα και στις εφαρμογές τους σε Περιφέρειες και Δήμους. Επίσης, η κα. Διονυσία Πεταλά, της Terra Spatium, εστίασε στη διαχείριση υδάτων και φυσικών ή μη καταστροφών σε επίπεδο Περιφέρειας. 
Τέλος, ο κ. Στέλιος Μπολλάνος, της Planetek Hellas, παρουσίασε καινοτόμες λύσεις για τη δορυφορική παρατήρηση, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια σειρά δραστηριοτήτων.
Ειδική εκδήλωση διοργανώθηκε, επίσης, με αφορμή την επίσκεψη του Apulian Space Cluster (DTA) στην Ελλάδα, διευρύνοντας τη συνεργασία με το si-Cluster που ξεκίνησε πριν από περίπου 9 μήνες.
Στην εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής και της Ιταλικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας μίλησαν, η Δρ. Κατερίνα Παλιού, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αυτοτελούς Γραφείου Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Πέτρος Φιλίππου Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, οι κ.κ. Bernando Notarangelo, και Giuseppe Gargano από την Περιφέρεια της Απουλίας, ο κ. Giovanni Sylos Labini, Μέλος ΔΣ του DTA, ο Δρ. Jorge-A. Sanchez-P., μέλος ΔΣ του si-Cluster και CSFO του Corallia, ο Δρ. Θανάσης Πότσης, Πρόεδρος ΔΣ της ΕΒΙΔΙΤΕ και ο καθ. Βασίλης Μακιός, General Director του Corallia.
Τέλος, ιδιαίτερο τόνο έδωσαν στην εκδήλωση οι εθελοντές του si-Cluster οι οποίοι με το άρτιο επιστημονικό τους υπόβαθρο μύησαν τους επισκέπτες της έκθεσης στον μαγικό κόσμο των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών.
                                                              ΠΗΓΗ:www.corallia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου