Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Προκαλούν οι «μάρτυρες» του Ιεχωβά

Εντονη ήταν αντίδραση του μητροπολίτη Αμαρουσίου, Κηφισιάς & Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου για τους φακέλους - προσκλήσεις  που έφτασαν σε σπίτια πολλών κατοίκων των Βορείων Προαστίων, με αποτέλεσμα η Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού να εκδώσει εγκύκλιο, με την οποία προέτρεπε τους πιστούς να περιφρονήσουν «κάθε λογής προκλήσεις και αναρίθμητες διδασκαλίες που "φυτρώνουν" από παντού». 
«Υπήρξαν πολίτες που ανέφεραν στο γραφείο μας ότι έγιναν αποδέκτες αυτής της επιστολής», είπε στην εφημερίδα «δημοκρατία» ο υπεύθυνος του ιδιαίτερου γραφείου του μητροπολίτη, αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Λιέπουρης.
Τέτοιες επιστολές, πρόσθεσε, κυκλοφορούν κάθε χρόνο πριν από το Πάσχα.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν πιστεύουν στην Ανάσταση του Ιησού και προσκαλούν τον κόσμο να βρεθεί στη γιορτή που κάνουν για τον θάνατό του» 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ... επέτειος του θανάτου του Χριστού, πραγματοποιείται από τους  «Μάρτυρες» του Ιεχωβά κάθε χρόνο σε περίπου 240 χώρες του κόσμου. 
Τα μέλη της οργάνωσης αυτοπροσδιορίζονται ως χριστιανοί, θεωρούν βάση της πίστης τους την Αγία Γραφή, υποστηρίζουν ότι ο Χριστός δεν αποτελεί μέρος της Αγίας Τριάδας και ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά (ή Γιαχβέ). 
Σύμφωνα με την Εκκλησία, πρόκειται για μία αιρετική ομάδα, ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη πίστη.
                                                  ΠΗΓΗ:www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου