Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο συνανταται στη 1:00 μ.μ, ο Γ. Πατούλης

Θα προηγηθεί στις 10:00 π.μ. συνάντησή του, με την αναπ/ρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου 
Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο θα έχει σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου,στη 1:00 το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε. με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.
Με την ευκαιρία της συνάντησής τους, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης θα προσκαλέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τιμήσει με την παρουσία του τις εργασίες του Συνεδρίου της Αυτοδιοίκησης, που θα διεξαχθεί από τις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική.
Θα προηγηθεί στις 10:00 π.μ. συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης για θέματα αρμοδιότητάς της
 με έμφαση στο επισιτιστικό πρόγραμμα, καθώς και τα προγράμματα  «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (Παιδικοί, Βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ- ΚΔΑΠ/ΜΕΑ) και το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κώστα Παπαντωνίου στην εφημερίδα 
«Η ΑΥΓΗ»(29 Μαρτίου), η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και τα κοινωνικά προγράμματα, είχε υποστηρίξει την ανάγκη για συντονισμό και δικτύωση σε κεντρικό, αλλά και τοπικό επίπεδο, με την καταγραφή των πραγματικών αναγκών, αλλά και των ωφελούμενων, έτσι ώστε οι παροχές από το νομοσχέδιο,  
να εξαπλωθούν και να φτάσουν μέχρι και τον τελευταίο πολίτη της χώρας
Δεσμεύτηκε επίσης να συνεχίσει τη διαβούλευση τόσο με τους περιφερειάρχες και την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων) όσο και με την αποστολή των ΚΥΑ (Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων) πριν εκδοθούν. 
Παράλληλα, εξέφρασε τη διάθεση του υπουργείου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων προκειμένου να ενεργοποιηθεί το ΤΕΒΑ, ενώ είχε υπογραμμίσει ότι επιθυμία του υπουργείου είναι να χαρτογραφήσει με κάθε τρόπο τη φτώχεια για να μπορέσει να την εξαφανίσει. 
Υπενθυμίζουμε πάντως ότι ο Γ. Πατούλης είχε - προ μίας περίπου εβδομάδας - καταγγείλει την μη πρόσκληση της ΚΕΔΕ, ενώ με ανακοίνωσή της η Ν.Δ. είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση Τσίπρα, αναφέροντας ότι με το άρθρο 45 του νομοσχεδίου «επιχειρεί να χειραγωγήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους που προορίζονται για την κοινωνική πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου