Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Αιφνιδιασμοί & Εξυπηρετήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή!

                                Καθορισμός χρήσεων γης ΧΕΥ
Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Μαρτίου 2015 η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»,  αποκάλυψε την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για καθορισμό χρήσεων γης στο Χώρο Εγκαταστάσεων Υποστήριξης στη Νερατζιώτισσα ενάντια στις κινητοποιήσεις μας τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, για την ακύρωση του πλειστηριασμού του ΧΕΥ Νερατζιωτίσσης, την αναστολή των οικοδομικών αδειών και στα τρία ακίνητα και τη μετατροπή τους σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους.
Η απόφαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού και η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έλαβαν χώρα τρεις μόλις ημέρες (!) πριν τις εκλογές της 26ης Ιανουαρίου (επισυνάπτουμε το ΦΕΚ).
Παραθέτουμε την ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο:
«Στο τεύχος Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων και Πολεοδομικών θεμάτων με αριθμό 23/23-1-2015 με απόφαση του τ. αναπληρωτή υπουργού ΥΠΕΚΑ Ν. Ταγαρά καθορίστηκαν οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης στο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας.
Συγκεκριμένα, δίνονται χρήσεις γενικής κατοικίας, ξενοδοχεία μέχρι 100 κλίνες καταστήματα μέχρι 600τ.μ, γραφεία, βενζινάδικα κλπ., και όροι δόμησης με συντελεστή δόμησης 0.8  και συντελεστή κάλυψης 0.5.

Δεδομένου ότι ο χώρος αυτός προοριζόταν να γίνει χώρος στάθμευσης  αυτοκινήτων για τις ανάγκες του προαστιακού
Πάγιο αίτημα των κατοίκων του Ψαλιδίου ήταν να μην αλλάξει η χρήση του συγκεκριμένου χώρου
Υπάρχουν στην περιοχή και άλλοι δύο χώροι ΧΕΥ
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:
Η ανωτέρω υπουργική απόφαση ελήφθη κατόπιν διαβούλευσης του Υπουργείου με το Δήμο ή αποτελεί «μονομερή» ενέργεια της τελευταίας στιγμής εκ μέρους του τ. υπουργού;
Η ανωτέρω απόφαση έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του ΤΑΙΠΕΔ παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του;
Με δεδομένη τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι οι ΧΕΥ θα περάσουν από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο ως κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι σκοπεύει να προσβάλει την απόφαση στο ΣτΕ;».
                                                  Μαρούσι 6 Απριλίου 2015.
                    «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»
                                                «giatomarousi@gmail.com»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου