Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας:«Δραματική φιγούρα» & «τραγική προσωπικότητα» ο Αντ. Σαμαράς!

Η Μέρκελ δεν είναι Πάπας, δεν έχει το αλάθητο... 
Τη χαρακτηριστική αυτή αναφορά  για τη Γερμανίδα Καγκελλάριο κάνει ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στο κοινό, που θα την καταλάβει καλύτερα από τον καθένα: το Ιταλικό.
Τη βρίσκει δε, κανείς στο βιβλίο «Αλέξης Τσίπρας, Η Αριστερά μου» του συναδέλφου Θεόδωρου Ανδρεάδη - Συγγελάκη, που κυκλοφόρησε σήμερα στα ιταλικά βιβλιοπωλεία.
Εν τούτοις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει - όπως αναφέρεται στη σημερινή προδημοσίευση από την «Αυγή» - 
ότι δεν πρόκειται να εκβιάσει κανέναν και δεν πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον των Ευρωπαίων εταίρων ζωσμένος με εκρηκτικά.  
Πάντως, «αν δεν υπήρχε η Ελλάδα, θα έπρεπε να την εφεύρουν, ώστε να βρουν έναν μπαμπούλα για να φοβηθούν οι άλλες χώρες», από την άλλη όμως «η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι για μια Ευρώπη - υπνοβάτη».
Τι λέει για Σαμαρά και Ανδρέα Παπανδρέου
Ο Αντ. Σαμαράς, σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας είναι «δραματική φιγούρα» και «τραγική προσωπικότητα», εξαιτίας της στροφής 180 μοιρών που, όπως λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε εκείνος ώστε να πάρει την εξουσία.

Το βιβλίο «Αλέξης Τσίπρας. Η Αριστερά μου»  φιλοξενεί δηλώσεις Ιταλών πολιτικών και δημοσιογράφων για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν ερωτάται για τυχόν ομοιότητες με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά κάνοντας λόγο για υπερβολές, αφού  δεν κατάγεται από οικογένεια πολιτικών, δε γεννήθηκε για να γίνει πολιτικός, δε σπούδασε σε κολλέγιο και ο πατέρας του δεν ήταν πρωθυπουργός.
Ωστόσο, «σήμερα η μοίρα θέλησε να εκπροσωπήσω και εγώ ένα άλλο μεγάλο αίτημα του ελληνικού λαού: εκείνο της αλλαγής, της μετάβασης από το status των συνθηκών και μνημονίων λιτότητας, σε μια κυβέρνηση που θα επαναφέρει τη δημοκρατική ομαλότητα και την ελευθερία και μια ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη».
Το βιβλίο «Αλέξης Τσίπρας. Η Αριστερά μου»  φιλοξενεί δηλώσεις Ιταλών πολιτικών και δημοσιογράφων για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι Ρομάνο Πρόντι, Μάσιμο Ντ' Αλέμα, αλλά και του διευθυντή της εφημερίδας "La Republica" Έτζιο Μάουρο.
Το βιβλίο προλογίζει ο Ιταλός συνταγματολόγος Στέφανο Ροντοτά, που χαρακτηρίζει τον έλληνα πολιτικό ως έναν «ιππότη πάνω σε λευκό άλογο», υπό την έννοια ότι θα είναι εκείνος που θα προστρέξει σε βοήθεια της ευρωπαϊκής, και ειδικότερα της ιταλικής, αριστεράς.
Ο συγγραφέας του βιβλίου, δημοσιογράφος Θεόδωρος Ανδρεάδης - Συγγελλάκης εξηγεί ότι αποφάσισε να γράψει το βιβλίο - συνέντευξη, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας είχε τραβήξει την προσοχή του διεθνούς Τύπου που τον εμφάνιζαν από απειλή, μέχρι ελπίδα για το μέλλον της Αριστεράς, από τον πολιτικό που θα ήταν έτοιμος να ξεκινήσει την διάλυση του κοινού νομίσματος ως τον πολιτικό που θα σηματοδοτούσε τη νίκη της πολιτικής επί της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου