Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Από τις 10 :00 π.μ. η συγκέντρωση τροφίμων, για την ενίσχυση των «Παιδικών Χωριών SOS»

Η δράση θα γίνει μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση των «Παιδικών Χωριών SOS» πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το ΠΕ.Α.Π (Περιβάλλον - Αθλητισμός Πολιτισμός) Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης. 
Η δράση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 8 Νοεμβρίου από 10:00 π.μ. - 2:00 μ.μ. μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, και έχει ως στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας των δομών των παιδικών χωριών που φείδονται χρηματικών πόρων λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ο Δήμος Αμαρουσίου, ευαισθητοποιημένος σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης, διοργανώνει τη δράση, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Γενικού Διευθυντή του ιδρύματος για υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους με τρόφιμα ελλείψει προγραμμάτων χρηματοδότησης. 
Συνέπεια αυτής της αδυναμίας είναι αυτή τη στιγμή να μην υπάρχουν ούτε τα βασικά αγαθά για να στηριχθούν τα παιδιά αλλά ούτε οι οικογένειες που υποστηρίζονται από τα παιδικά χωριά SOS σε όλη τη χώρα.
Τα χωριά SOS χρειάζονται όσπρια, δημητριακά, μακαρόνια μέχρι γάλα, ρύζι και κονσέρβες.
Στα «Παιδικά Χωριά» φιλοξενούνται 230 παιδιά, ενώ συνολικά στηρίζονται 1.500 οικογένειες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν «τα προς το ζην».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου