Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Το 2ο Λύκειο Αμαρουσίου ευχαριστεί τον Δήμαρχο Γ. Πατούλη

Τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, για την οικονομική στήριξη της αποστολής του 2ου Λυκείου Αμαρουσίου στο Μαθητικό Συνέδριο της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής που πραγματοποιήθηκε από 24 έως 27 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη, εξέφρασαν μέλη του  διδακτικού προσωπικού & οι μαθήτριες που εκπροσώπησαν το σχολείο τους στο συνέδριο ανάμεσα σε συνολικά 9 σχολεία που έλαβαν μέρος στις εργασίες του συνεδρίου από Ελλάδα και Τουρκία.
 Με την ευκαιρία της συνάντησής του με τη διευθύντρια του 2ου Λυκείου Χρυσάνθη Μπρη, την εκπαιδευτικό Μαρία Σανιδά, και τις μαθήτριες του σχολείου δεχόμενος τις ευχαριστίες τους και δια ζώσης, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, συνεχάρη τους διδάσκοντες και τις μαθήτριες για την εκπροσώπηση της πόλης του Αμαρουσίου σε ένα σημαντικό γεγονός για τη μαθητική κοινότητα εκτός των συνόρων της πατρίδας μας και αναφέρθηκε στους δεσμούς που συνδέουν την πόλη με το Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ιδιαίτερα μετά και την αναγόρευσή του πριν από τρία χρόνια σε Επίτιμο Δημότη Αμαρουσίου. 
Δεν παρέλειψε να διατυπώσει, επίσης, τη βούληση του Δήμου να βρίσκεται σταθερά κοντά σε κάθε πρωτοβουλία του σχολείου και στο μέλλον που λειτουργεί για το όφελος των μαθητών και της νεολαίας της πόλης.

 Το 2ο Λύκειο Αμαρουσίου που έλαβε την τιμητική πρόσκληση από μέρους της Πατριαρχικής Σχολής για να συμμετάσχει στο συνέδριο με θέμα: «Εξερευνώντας την πόλη μου… περιβάλλον, άνθρωπος και κοινωνία στα αστικά κέντρα του 21ου αιώνα – Ελλάδα και Τουρκία» ως μέλος του δικτύου σχολείων υποστηρικτών της Μεγάλης του Γένους Σχολής, εκπροσωπήθηκε από τις μαθήτριες Δήμητρα Γκίκα, Έλενα Μπαλιλάι, και Άννα Μπινιάρη.
Στο πλαίσιο των τριήμερων εργασιών του συνεδρίου, οι μαθήτριες του 2ου Λυκείου, μεταξύ άλλων, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη, να συμμετέχουν στο εργαστήριο πληροφορικής της Σχολής, να ξεναγηθούν στα βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία της Πόλης, να έλθουν σε επικοινωνία με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη, να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο, να επισκεφτούν το Πατριαρχείο.
 Οι σύνεδροι μαθητές στο πλαίσιο της συμμετοχής τους πραγματοποίησαν, επίσης, παρουσιάσεις σχετικές με το θέμα του συνεδρίου. Η αποστολή του 2ου Λυκείου στην παρουσίασή της με θέμα: «Νοιάζομαι και αγαπώ τη γειτονιά μου, αγαπώ και νοιάζομαι τον κόσμο όλο» αποτύπωσε μέσα από εικόνες και αφηγήσεις την ιστορία, τους ανθρώπους, το περιβάλλον και τη ζωή στο Μαρούσι αποσπώντας τις θετικές κριτικές των συνέδρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου