Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

«Επιχειρώντας αλλιώς» αύριο στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

               2ο συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και ώρα 9.00, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, θα πραγματοποιηθεί το 2ο Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα με τίτλο «Επιχειρώντας αλλιώς».
Το συνέδριο, το θέμα του οποίου είναι οι τάσεις, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις για την ανάπτυξη βιώσιμων κοινωνικών επιχειρήσεων, αποτελεί μία πρωτοβουλία του British Council Greece και της Α.Σ. ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ (στην οποία συμπράττουν η ΕΛΕΠΑΠ, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, η MENTORING ΑΕ και το ΕΒΕΑ), με τη συνεργασία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης «Αμφιτρίτη Κοιν.Σ.Επ.» και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση και απονομή των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Social Business Excellence Awards 2014, τα οποία συνδιοργανώνουν το British Council Greece και η Α.Σ. ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης/Enterprise Europe Network και τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου ακαδημαϊκοί, λήπτες αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, εμπειρογνώμονες, επενδυτές και κοινωνικοί επιχειρηματίες, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα μοιραστούν καλές πρακτικές για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα.

Το Συνέδριο πλαισιώνεται από Παράλληλο Πρόγραμμα, με τρία θεματικά workshops σχετικά με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.
Κεντρικός Ομιλητής του Συνεδρίου είναι ο Δρ. Luis Pareras από την Ισπανία, 
νευροχειρουργός, συγγραφέας, επιχειρηματίας, καθηγητής σε διακεκριμένα business schools και διευθυντής του venture capitalHealthequity” και του Προγράμματος Καινοτομίας της Barcelona Medical Association.
Μεταξύ των ομιλητών του Συνεδρίου, περιλαμβάνονται :
►Ο Dr. Frank Hoffmann από τη Γερμανία, ιδρυτής της “Discovering Hands”, η οποία εκπαιδεύει τυφλές γυναίκες σαν εξετάστριες, για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, αξιοποιώντας την αυξημένη αίσθηση της αφής που διαθέτουν.
►Η Dr. Adina Tal από το Ισραήλ, η οποία αναδείχθηκε Κοινωνική Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2014 από το Schwab Foundation, για την  ίδρυση και λειτουργία του μοναδικού θεάτρου στον κόσμο όπου οι ηθοποιοί είναι άτομα με  αισθητηριακές αναπηρίες (όρασης και ακοής).
►Ο Dr. John Charles από τη Μ.Βρετανία, ο οποίος με ένα επίδομα που έλαβε το 2007 από τον οργανισμό Action for Blind People, δημιούργησε την Catering2Order, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κοινωνικές επιχειρήσεις στη χώρα, με πελάτες όπως η Βρετανική Κυβέρνηση, οι Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012 κ.α.
O Benjamin Brown, επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής και Έρευνας στη Social Enterprise UK, του εθνικού φορέα της Μεγάλης Βρετανίας για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.
Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την απονομή των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Social Business Excellence Awards 2014, τα οποία στοχεύουν να αναδείξουν και να ενισχύσουν τις πιο αποδοτικές κοινωνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα, στις ακόλουθες κατηγορίες:
►Social Enterprise of the year 2014
►Community Impact Award 2014
►Health & Social Care Social Enterprise 2014
► Green Social Enterprise 2014
►Education & Culture Social Enterprise 2014
►Innovation Social Enterprise 2014
►Social Enterprise Start-up 2014Το Συνέδριο «Επιχειρώντας Αλλιώς» και τα Βραβεία Social Business Excellence Awards 2014 πραγματοποιούνται με τη χορηγία και υποστήριξη σημαντικών φορέων και εταιριών, όπως Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ελληνικά Πετρέλαια, ATHEXGroup / Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, ΒΙΑΝΕΞ AE, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς / OΛΠ AE, Interamerican, Coco-Mat, ΕQA Hellas, Greek Geeks, Run Communications, Δικηγορικό Γραφείο Μπρούστας και Συνεργάτες, Basement Productions και Mentoring ΑΕ, Hytra. Τα βραβεία έχουν φιλοτεχνηθεί από τη διεθνούς φήμης γλύπτρια κα Αγγέλικα Κοροβέση.
Xορηγοί Eπικοινωνίας του Συνεδρίου είναι οι:
NEPIT, Novalifε, Εφημερίδα Καθημερινή, Newsbomb.gr, Global Sustain, epixeiro.gr.
Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να επισκεφθείτε  την ιστοσελίδα www.social-business-conference.gr ή να επικοινωνήσετε με την κα Φάνη Μουστάκα στο τηλ. 215 5605  215.
British Council
Το British Council, το οποίο ιδρύθηκε το 1934, είναι διεθνής οργανισμός της Βρετανίας που προωθεί τις πολιτισμικές σχέσεις και παρέχει εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Δημιουργεί διεθνείς ευκαιρίες για τους ανθρώπους που ζουν στη Βρετανία και σε άλλες χώρες και δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός με περισσότερα από 190 γραφεία σε 110 χώρες. Έρχονται σε επαφή με περίπου 500 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο –σχεδόν το ένα δέκατο του παγκόσμιου πληθυσμού. Το British Council λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1939, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, και τα γραφεία του βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζονται με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας – Υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. www.britishcouncil.gr
ΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ, μία κοινή πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), της Παvελλήvιας Ομoσπovδίας Σωματείωv Γovέωv και Κηδεμόvωv Ατόμωv με Αvαπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), της εταιρείας συμβούλων επιχειρηματικής ανάπτυξης Mentoring A.E. και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. www.as-prosvasis.orgΕθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ/ΕΙΕ)
Αποστολή του ΕΚΤ είναι η συλλογή, τεκμηρίωση, διαχείριση, διάθεση και εσαεί διατήρηση του έγκριτου ψηφιακού περιεχομένου και δεδομένων που παράγεται από την ελληνική πολιτιστική, επιστημονική και ερευνητική κοινότητα. Αξιοποιώντας τις Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών, έχει αναπτύξει την εθνική ηλεκτρονική υποδομή για την πρόσβαση σε επαναχρησιμοποιήσιμη γνώση, τη συγκέντρωση στοιχείων για την Έρευνα, Τεχνολογία, Ανάπτυξη και Καινοτομία, καθώς και τη μεταφορά και αξιοποίηση γνώσης για την ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξης. Οι στρατηγικές του προτεραιότητες εστιάζουν:
•στην παροχή πρόσβασης και τη βελτίωση της ποσότητας και ποιότητας του έγκριτου ψηφιακού  περιεχομένου,
•στη συγκέντρωση μετρικών στοιχείων και την παραγωγή δεικτών για την έρευνα, την     τεχνολογία, την ανάπτυξη και τη καινοτομία στην Ελλάδα,
•στην ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξης και καινοτομίας μέσα από την υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ιδίως των βιομηχανιών έντασης γνώσης, της δημιουργικής βιομηχανίας και γενικά επιχειρήσεων που δημιουργούν προστιθέμενη αξία, και τη διασύνδεσή τους με την έρευνα και την καινοτομία εντοπιζόμενη κυρίως σε δράσεις μεταφοράς και αξιοποίησης γνώσης. www.ekt.gr
Enterprise Europe Network
Tο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης υποστηρίζει ενεργά την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα ως συντονιστής του Enterprise Europe Network (ΕΕΝ) και ως Εθνικό Σημείο Επαφής για ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης. Το ΕΕΝ αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο, το οποίο περιλαμβάνει 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική, ενώ υποστηρίζει περισσότερες από 2 εκατ. επιχειρήσεις ανά έτος σε θέματα διεθνούς εμπορίου, τεχνολογικών συνεργασιών και πρόσβασης σε χρηματοδότηση. Στην Ελλάδα το δίκτυο εκπροσωπείται από 12 φορείς σε όλη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και παρέχουν υποστήριξη με τη μορφή one-stop-shop. www.enterprise-hellas.gr
ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ Κοιν.Σ.Επ.
Η «Αμφιτρίτη Κοιν.Σ.Επ.» (Αρ.Μητρώου Κ.Ε. Α00238) είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση  Ένταξης. Σκοπός της είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας για άτομα που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες.
Η Αμφιτρίτη Κοιν.Σ.Επ., παράλληλα με την οργάνωση συνεδρίων, δραστηριοποιείται στον προσβάσιμο τουρισμό με την ανάπτυξη και διαχείριση της πολύγλωσσης διαδικτυακής πλατφόρμας www.greece4all.eu.
Το greece4all.eu είναι η μοναδική διαδικτυακή πύλη, η οποία παρέχει εξατομικευμένες πληροφορίες σε τουρίστες από το εξωτερικό, για τις προσβάσιμες υποδομές και υπηρεσίες που διατίθενται στην Ελλάδα. H «Αμφιτρίτη» είναι μέλος των διεθνών οργανισμών European Network for Accessible Tourism (ENAT) και του Social Firms of Europe (CEFEC).  
ΠΗΓΗ:www.social-business-conference.gr & Agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου