Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

«Περί Πωλητικής» ... απάντηση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου!

Κύριε Λιάκο, το σχόλιο σας (19-11-2014) στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» & στη στήλη «Περί Πωλητικής», που αφορά την πόλη μας, δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα όσον αφορά το Μαρούσι και την προσπάθειά που κάνει η σημερινή Δημοτική Αρχή, προκειμένου να διαφυλάξει την καθαριότητα του προαστίου.
Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο σας είναι μεν πραγματικές,
αλλά αποτυπώνουν μόνον τη στιγμή που τραβηχτήκαν, κι όχι την πραγματικότητα που ισχύει.
Γιατί πράγματι υπάρχουν φύλλα στους δρόμους και τις πλατείες του Αμαρουσίου, αλλά αυτά υπάρχουν αφενός γιατί είμαστε μια «πράσινη» πόλη που διαθέτει χιλιάδες δέντρα και φυτά στις πλατείες και τους δρόμους της.
Αφετέρου, γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή, είναι γνωστό ότι τα φύλλα από τα φυλλοβόλα δέντρα πέφτουν.
Και μάλιστα πέφτουν διαρκώς, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση την διαρκή συλλογή τους από τους δρόμους, 24 ώρες το 24ωρο και με δεδομένη την τραγική έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας.
Ασφαλώς και οι δρόμοι μας σκουπίζονται σε καθημερινή βάση, αλλά δεν είναι δυνατόν να σκουπίζονται διαρκώς, εκτός κι αν είχαμε κι από ένα εργάτη καθαριότητας σε κάθε πλατεία, δρόμο και πάρκο.
Η φωτογραφία λοιπόν που επικαλείσθε αποτυπώνει μια στιγμή, κι όχι την πραγματικότητα.
Όσον αφορά το «πρασίνισμα» της ασφάλτου που επικαλείστε στη δεύτερη φωτογραφία σας, αυτό οφείλεται στα υψηλά ποσοστά υγρασίας των τελευταίων ημερών, εξαιτίας των πολύ ισχυρών βροχοπτώσεων. Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλες τις περιοχές με υψηλά ποσοστά υγρασίας, ιδιαίτερα στο σημείο που τραβήχτηκε η φωτογραφία που αφορά ένα τμήμα του δρόμου πλάι στις γραμμές του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.
Τέλος, όσον αφορά το σχόλιο σας για τις φωλιές των περιστεριών στον Ηλεκτρικό Σταθμό Αμαρουσίου, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η καθαριότητα του συγκεκριμένου χώρου είναι αρμοδιότητα του ΗΣΑΠ, κι όχι του Δήμου.
Ανεξάρτητα όμως από αυτό, στο χώρο αυτόν δεν κυκλοφορούν ούτε κατσαρίδες, ούτε ρωμαλέοι ποντικοί όπως αναληθώς ισχυρίζεσθε, γιατί ο περιβάλλων χώρος του Σταθμού ψεκάζεται και απολυμαίνεται σε τακτική βάση από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.
Άλλο πράγμα τα περιστέρια, κι άλλο η ύπαρξη ποντικιών.
Εκτός αν μας προτείνετε να δηλητηριάσουμε τα περιστέρια, την παρουσία των οποίων θεωρείτε περιττή, γιατί άλλος τρόπος απομάκρυνσης τους δεν υπάρχει.
Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ως Δημοτική Αρχή καταβάλλουμε καθημερινά μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουμε την πόλη μας καθαρή.
Με λιγότερο προσωπικό και μέσα, με λιγότερους οικονομικούς πόρους, χάρη στην προσπάθεια των εργαζομένων μας και τη στήριξη των συμπολιτών μας, έχουμε καταφέρει να ξεχωρίζουμε ως Δήμος όχι μόνον για τον «πράσινο» χαρακτήρα της πόλης μας, αλλά και για την καθαριότητα της.
Και η προσπάθεια αυτή είναι διαρκής, δεν αποτυπώνεται απλά σε φωτογραφίες της στιγμής.
Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να γίνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικοί στον τομέα αυτό.
Παρακαλώ πολύ όπως δημοσιεύσετε την απάντησή μας στην έγκριτη εφημερίδα σας, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια σε ένα ζήτημα, που για τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου