Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

«Λοβέρδο δεν κάνεις, ούτε για ... τσοπάνης»!

Eκατοντάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης, δηλ. το νέο Λύκειο, τις ελλείψεις βιβλίων, την τράπεζα θεμάτων, τα κενά καθηγητών κ.α.
Γύρω στις 12:30 ολιγομελής  ομάδα των διαδηλωτών αποκόπηκε από τον κύριο όγκο των συγκεντρωμένων και εκτόξευσε πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί στην είσοδο του υπουργείου, επιχειρώντας να μπει στον χώρο του υπουργείου. Ακολούθησε μικροπανικός με την ομάδα των διαδηλωτών να καταφεύγει σε παρακείμενη παιδική χαρά, όπου συνεχίστηκαν οι αντεγκλήσεις με τα ΜΑΤ.
H αστυνομία χρησιμοποίησε(με την «ευαισθησία» που πάντοτε την διακρίνει), χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, ενώ έγινε και προσαγωγή ενός μαθητή!!!
Οι μαθητές απάντησαν με το ευρηματικότατο σύνθημα:
«Μην μας σταματάτε, φύγετε από δω - Να πάτε στα περίπτερα να κλέψετε νερό»!!!
Εκεί που τα πνεύματα έδειχναν να ηρεμούν, η ατμόσφαιρα μύρισε ξανά μπαρούτι στις 2:40 μ.μ, όταν στο «στόχαστρο» των μαθητών μπήκε προσωπικά & ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στον οποίο απηύθυναν το σύνθημα: 
«Λοβέρδο δεν κάνεις, ούτε για τσοπάνης»...

Οι αστυνομικοί αυτή τη φορά δεν έκαναν χρήση χημικών, ωστόσο προχώρησαν και σε δεύτερη προσαγωγή μαθητή, με κάποιους φοιτητές στο μεταξυ να έχουν φτάσει στο σημείο, για να συμπαρασταθούν στους διαμαρτυρόμενους και να ζητούν την απελευθέρωση του δεύτερου μαθητή 
Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο ένας επικεφαλής της αστυνομίας ούτως ώστε να μιλήσει με τους συγκεντρωμένους, στους οποίους εξήγησε πως δεν γίνεται να αφεθεί ελεύθερος ο μαθητής, αφού έχει ήδη προσαχθεί και ακολουθούνται ήδη όλες οι νόμιμες διαδικασίες.
Νωρίτερα, αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε με τον Χριστόφορο Σκαμνάκη, σύμβουλο του υπουργού Παιδείας για θέματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και του κατέθεσαν τα αιτημάτά τους.
Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τον Απόστολο Παπακωνσταντίνου, διευθυντή του γραφείου του υφ. παιδείας Αλέξανδρου Δερμετζόπουλου, καταθέτοντας και εκεί τα αίτηματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου