Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Παράταση της διαβούλευσης του ν/σ του ΥΠΕΚΑ για την ανακύκλωση, ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Την παράταση του χρόνου διαβούλευσης του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ανακύκλωση ζητάει με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να υπογραμμίσουμε τον, τουλάχιστον, ατυχή χειρισμό του θέματος εκ μέρους των υπηρεσιών του υπουργείου σας και των εκ πραγμάτων αποκλεισμό της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος απο τη διαδικασία σύνταξης του εν λόγω νομοσχεδίου», λέει στην επιστολή του ο κ. Πατούλης, ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.
«Θεωρούμε, τέλος, αδιαπραγμάτευτο ότι η όποια λύση δεν μπορεί να επιβαρύνει τα ήδη πετσοκομένα οικονομικά των δήμων όλης της χώρας», καταλήγει η επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν υπήρξαν αντιδράσεις της Αυτοδιοίκησης απέναντι σε τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία, επί της ουσίας, οι ευθύνες της κεντρικής διοίκησης θα «σπρώχνονταν» σε δήμους και περιφέρειες οι οποίοι θα καλούντο να πληρώσουν πρόστιμα που θα επιβάλλονταν από το Ευρωδικαστήριο και θα αφορούσαν παραλείψεις ή μη σύννομες διαδικασίες αναφορικά με ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων που παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου