Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων μέσω επανελέγχων, αναζητεί ο Κυρ. Μητσοτάκης

Και ο Δήμος Αμαρουσίου στη 2η λίστα, των 10 δήμων με τις περισσότερες μετατροπές συμβάσεων που ετοιμάζει ο υπουργός!!!
Επιμένει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, στον επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων προκειμένου να συμπληρώσει τη δεξαμενή των 5.500 απολύσεων στο Δημόσιο
Όπως είπε στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με την οποία συναντήθηκε προχθες, αναζητεί είτε δημοτικούς υπαλλήλους "με ασυνέχεια στις συμβάσεις τους", μη αναγνωρίζοντας τα νομικά πρόσωπα των δήμων ως ενταγμένα στην οργανική δομή των δήμων, είτε δημοτικούς υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά...
Ταυτόχρονα, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ ότι ετοιμάζει τη δεύτερη λίστα, των 10 δήμων με τις περισσότερες μετατροπές συμβάσεων, στην οποία - τώρα που πέρασαν οι εκλογές - θα περιλαμβάνεται και ο Δήμος Αμαρουσίου, τον οποίο διοικεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, που είχε εξαιρεθεί από την πρώτη λίστα η οποία οδήγησε στις διώξεις. Ο κ. Πατούλης δήλωσε πρόθυμος για τη διενέργεια επανελέγχου, σημειώνοντας ότι "δεν θέλουμε να γίνει με άλλα κριτήρια".
Για την αξιολόγηση ο κ. Πατούλης είπε πως "δεν μπορεί να γίνεται με ποσόστωση", ενώ ο υπουργός επανέλαβε την εξαγγελία για νέο πάγιο σύστημα αξιολόγησης, υποστηρίζοντας ότι "δεν πρόκειται να περικοπούν πόροι ή να υπάρξουν κυρώσεις για αιρετούς και εργαζόμενους που δεν συμμετείχαν μέχρι σήμερα στη διαδικασία της αξιολόγησης".


Πάντως, ο υπουργός απέρριψε το αίτημα της ΚΕΔΕ για άνοιγμα των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες τωνδήμων και περιορίστηκε να αντιπροτείνει "προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου", παραπέμποντας στα ΣΔΙΤ και στους ιδιώτες για τη διαχείριση απορριμμάτων.
 ΠΗΓΗ:www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου