Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη Πατούλη στο ΠΕΔΥ Αμαρουσίου

Συνάντηση με το ιατρικό προσωπικό της Mονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου (πρώην ΙΚΑ) είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή του υπεύθυνου της Μονάδας, καρδιολόγου κ. Κωνσταντίνου Καλλικούρδη, του αναπληρωτού του, οδοντιάτρου Κώστα Καλλιγέρη και της Προϊσταμένης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Κορίνας Λιούτα.
Κατά την επίσκεψή του στο ΠΕΔΥ Αμαρουσίου, ο κος Πατούλης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στο ιατρικό προσωπικό ζητήματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και να ενημερωθεί για το επίπεδο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και μη πολιτών από τη Μονάδα Υγείας Αμαρουσίου.
Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών υπογράμμισε:

«Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει καμία Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ και βεβαίως ούτε συζήτηση για κλείσιμο της Μονάδας στο Μαρούσι. Απεναντίας θα υπάρξει αύξηση των λειτουργιών και των δυνατοτήτων της.  Η αξιολόγηση των γιατρών του πρώην ΙΚΑ ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες. Αυτό θα σημάνει την αναβάθμιση των γιατρών του ΠΕΔΥ, οι οποίοι από το γενικό μισθολόγιο ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) θα ενταχθούν στο ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ με όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα.»  
Παράλληλα επισήμανε ότι «στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας κυριαρχεί η αδυναμία να διαχειρίζονται κρίσιμα ζητήματα, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τα θέματα υγείας, με το λαϊκισμό να είναι κακός σύμβουλος για ορθολογικές αποφάσεις.»     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου