Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Αρνήθηκε την προστασία της εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων, ο Γ. Πατούλης!!!

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30 Σεπτέμβρη η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το  ΜΑΡΟΥΣΙ» κατέθεσε στο Προεδρείο πρόταση ψηφίσματος προκειμένου να υιοθετηθεί απ' όλες τις δημοτικές παρατάξεις πολιτική απόφαση, ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Αμαρουσίου. Υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν αξιολογηθεί από το ΑΣΕΠ τα προηγούμενα χρόνια με απόφαση του τότε Υπουργού της ΝΔ κ. Πρ. Παυλόπουλου.
Τώρα η συγκυβέρνηση, υπακούοντας τις εντολές της τρόικα με σκοπό τις απολύσεις θέλει να περάσει από επαναξιολόγηση τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, ενώ έχει αλλάξει και τα κριτήρια μονιμοποίησής τους σε σχέση με εκείνα που ίσχυαν όταν είχαν αξιολογηθεί. Αυτό σημαίνει προγραφή απολύσεων στην οποία η παράταξή μας αντιτάσσεται σθεναρά.
Ο δήμαρχος Γ. Πατούλης και κομματικός υποψήφιος της ΝΔ για την προεδρία της ΚΕΔΕ αρνήθηκε να υιοθετήσει το ψήφισμα παρά το ότι ο ίδιος ως δήμαρχος έχει συμμετάσχει στις παλιές αξιολογήσεις και συνεπώς είναι ο μόνος που είχε καρπωθεί τότε τυχόν πολιτικά ωφέλη και ψήφους. Σήμερα και μάλιστα - όχι τυχαία - μετεκλογικά, αδιαφορεί για την ασφάλεια της εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων.
 Τέλος, σημειώνουμε, ότι το σημερινό ΔΣ της ΚΕΔΕ, στο οποίο πλειοψηφία έχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πρόσφατα ζήτησε την αναστολή της εν λόγω διαδικασίας.
Φαίνεται, ο κ. Γ. Πατούλης, για να αναλάβει να είναι κομματικός υποψήφιος Πρόεδρος για την ΚΕΔΕ, έχει αναλάβει αναβαθμισμένες μνημονιακές υποχρεώσεις. 


                 Επισυνάπτουμε το ψήφισμα της παράταξής μας, που απορρίφθηκε
               ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Το ΔΣ του Δήμου Αμαρουσίου,  δηλώνει την αντίθεσή του στις προσπάθειες του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να αποψιλώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση από προσωπικό υπό το πρόσχημα της εφαρμογής του νόμου 4250/2014. Ο Δήμος Αμαρουσίου στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό των εργαζομένων του και θα αντισταθεί σε όποια πολιτική με δυσμενείς συνέπειες στις ζωές τους και στη λειτουργία των υπηρεσιών του.
Αντιτασσόμαστε από θέση αρχής, σε κάθε πρακτική που οδηγεί  σε αύξηση της ανεργίας και καταρράκωση ανθρώπινων ζωών, όπως διακηρύξαμε και με το ψήφισμα του ΔΣ μας «Σχετικά με την αξιολόγηση και την κινητικότητα των εργαζομένων στους Δήμους» πριν από δύο μήνες.
Γνωρίζουμε ότι η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου έγινε κατ’ εφαρμογή του νόμου και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, υπό την εποπτεία και κατόπιν έγκρισης του ΑΣΕΠ και κάθε εκ των υστέρων ανατροπή των κριτηρίων μονιμοποίησης ή αμφισβήτηση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, είναι αντίθετη στις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους δικαίου.
Αρνούμαστε, λοιπόν,  να συμπράξουμε σε πολιτικές της Κυβέρνησης που θα αποστερήσουν από το Δήμο μας πολύτιμο εργατικό δυναμικό, απόλυτα απαραίτητο για την συνέχιση της παροχής άρτιων υπηρεσιών στους δημότες μας σε κοινωνικά ευαίσθητους τομείς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολιτικοί της σχεδιασμοί .
Δηλώνουμε, όμως,  την προσήλωσή μας στη νομιμότητα την οποία αποδείξαμε έμπρακτα με το συνεχιζόμενο έλεγχο για τυχόν πλαστά δικαιολογητικά εργαζομένων, που ακόμη διενεργείται και δεσμευόμαστε ότι θα ολοκληρωθεί με πλήρη και απόλυτη διαφάνεια.
Στηρίζουμε τις αποφάσεις που είχαν λάβει όλα τα προηγούμενα ΔΣ για τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων μας σε αορίστου χρόνου, γιατί επιμένουμε ότι ελήφθησαν νόμιμα, χωρίς κομματικές διακρίσεις με μόνο κριτήριο το συμφέρον του Δήμου και των Μαρουσιωτών.
Συμπαραστεκόμαστε στους Δημάρχους που παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα εξαιτίας της σθεναρής τους στάσης να αρνηθούν να συμπράξουν στην εφαρμογή  του νόμου των απολύσεων. Καθήκον των δημοτικών αρχών, όπως ρητά προβλέπεται στο νόμο, είναι η προάσπιση των τοπικών συμφερόντων, η μέριμνα για την αποτελεσματική λειτουργία των Δήμων και η υπεράσπιση της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής αυτοτέλειας τους.
Αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την κατοχύρωση μόνιμης και σταθερής εργασίας του προσωπικού, τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και θα λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο σε επίπεδο θεσμικό, πολιτικό, νομικό, προκειμένου να αποκρούσουμε οποιαδήποτε ενέργεια επιβουλής της αποτελεσματικής, διαφανούς, δημοκρατικής, νόμιμης και εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου