Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Δ. Κλαπάκης:«Ο Γ. Πατούλης καλύτερα να σιωπά, παρά να προκαλεί»!!!


Το ... 2008 ο Γ. Πατούλης, προφανώς μη αντιλαμβανόμενος ότι οι ψηφοφόροι - δημότες απαιτούσαν από τη νέα Διοίκηση προστασία από την καταστροφική  μανία των εργολαβικών συμφερόντων μέσω των παράνομων εμπορικών Κέντρων και των παράνομων καταστροφικών για την πόλη αλλαγών χρήσεων γης και των εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων κατασκευών(που υπολογίζονται πλέον του ενός  εκατομμυρίου τ.μ.), αντί να δώσει μάχη για την απομάκρυνση τους, αποκαθιστώντας τη νομιμότητα αποφάσισε να τις …τακτοποιήσει & να τις πολλαπλασιάσει με τη δικαιολογία  ότι  αυτός ... τις  βρήκε εκεί.
Αδιαφορώντας ή καλυτέρα παραβιάζοντας την οριστική & τελεσίδικη Αναθεώρηση του 1995, η οποία, σύμφωνα με τη Συνταγματική Επιταγή «σε καμία περίπτωση & με την οποιανδήποτε  δικαιολογίας  δεν δύναται να μεταβληθεί προς το Δυσμενέστερο (212/1999 ΣτΕ κ.α.)», έφερε  θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και παρά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, μέσα σε μια ατμόσφαιρα ντροπής, ψήφησε την «Τακτοποίηση» των παράνομων χρήσεων γης.

Μάλιστα το βράδυ εκείνο της ψηφοφορίας παρά τη μαζική αντίδραση των μαζικών φορέων της πόλης  στην προσπάθειά του να «επιτύχει» τον σκοπό του, οι χρήσεις γης  συμπληρώθηκαν(όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν και τα δημοσιεύματα),  με χρήση …ΒΙΑΣ!
Το «κατόρθωμα» αυτό  του Γ. Πατούλη επί 3 χρόνια δεν δέχτηκε να το εγκρίνει το ΣΧΟΠ  (Επιστημονικό Συμβούλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ), με αποτέλεσμα ο τότε Υπουργός κ. Σηφουνάκης να …καταργήσει το ΣΧΟΠ  και εν συνεχεία, χωρίς  την συνήθη Επιστημονική γνωμάτευση, να  στείλει τα σχέδια του  Πατούλη  στο ΣτΕ για έλεγχο.
Το ΣτΕ  με την απόφαση του  81/2012  ξεκαθάρισε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ  δεν μπορεί να προωθήσει  καμία πολεοδομική πρόταση αν παραβιάζει προς το δυσμενέστερο τις χρήσεις γης της αναθεώρησης  του 1995.
Παρά τη γνωμοδότηση του ΣτΕ, ο κ. Σιφουνάκης  στις 3 Μαΐου 2012, λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από το ΥΠΕΚΑ, υπέγραψε τις παράνομες χρήσεις γης που προώθησε ο  Πατούλης .
Φυσικά  το  αίτημα   του Αρείου Πάγου  ( μετά από μήνυση μας) για  άρση της Βουλευτικής Ασυλίας του  Σιφουνάκη  σταμάτησε στη Βουλή  μη συγκεντρώνοντας  τις απαραίτητες 30 υπόγραφες Βουλευτών («κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει») και από τους 300 όλων των κομμάτων (!!!)  , ενώ η ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων του ΥΠΕΚΑ βρίσκεται σε  εξέλιξη.
Το πραγματικό του όμως πρόσωπο ο Γ. Πατούλης το έδειξε στη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου προκειμένου να υπερασπιστεί  τις παράνομες χρήσεις γης (παράνομες υπεράξιες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ) έστειλε στο Ανώτατο Δικαστήριο  με χρήματα των δημοτών τον  προσωπικό του  μεγαλοδικηγόρο, ο οποίος μαζί  με τους δικηγόρους των  ωφελουμένων  ιδιωτών και του Λάτση στάθηκαν απέναντι στην δικη μας προσφυγή   και μαζικού φορέα γειτονιάς!!!

Φυσικά το πολεοδομικό έργο του  Πατουλη  δεν σταμάτησε εκεί, για  5 χρόνια(παρά τη συνεχή ενημέρωση και τις μηνύσεις που καταθέσαμε εις βάρος της Διοίκησης του Δήμου και Υπαλλήλων του ΥΠΕΧΩΔΕ)   προσπαθούσε να κάνει πράξη μια παράνομη Υπουργική Απόφαση της κ. Βάσως Παπανδρέου,  που  εξυπηρετούσε κυρίως  την Εταιρεία ΧΑΓΙΑΤ(Ξενοδοχεία - Καζίνα),  διπλα στο «Νοσοκομείο Υγεία» και  η οποία είχε απορριφτεί από το ΣτΕ  ( 329/2001   ΣτΕ )
Αυτή η  προσπάθεια προώθησης της παράνομης Υπουργικής Απόφασης ακυρώθηκε  με νομοθετική ρύθμιση από την τότε νέα  Υπουργός  του ΥΠΕΧΩΔΕ (μόλις την πληροφορήσαμε για την παρανομία)  κ. Τ. Μπιρμπίλη.
Κατόπιν αυτού ως ήταν αναμενόμενο η «Διαπλοκή» … κατήργησε την κ. Μπιρμπίλη και φυσικά η κατάργηση της Υπουργού δεν έγινε χάριν της νομιμότητας.
Ενώ  η ομάδα του  Πατούλη επανέφερε και ψήφισε  να προωθηθεί πάλι η ... παλιά πρόταση που εξυπηρετούσε την ΧΑΓΙΑΤ και την  οποία είχε  .... απορρίψει το ΣτΕ .
Η πολεοδομική συνέχεια του ιατρού  Πατούλη (που  δήλωνε ότι δεν ξέρει από αυτά αλλά όμως τα προωθούσε), συνεχίστηκε στην εκτός Σχεδίου περιοχή Σωρού, όπου και εκεί, παρά τις  αποφάσεις   1027/99 .κ.α.  του Συμβουλίου της Επικρατείας  που ξεκαθάριζαν ότι  η πόλη (η οποία ως γνωστόν υπολείπεται γύρω στο 70 % κοινωνικής Υποδομής) είναι ήδη υπερκορεσμένη, εκείνος έφερε πάλι Σχέδιο  ένταξης  που αντί τουλάχιστον να έχει μόνο  χρήσεις αμιγούς κατοικίας, απεναντίας γέμιζε την περιοχή με νέες  επιβαρυμένες χρήσεις γης και ως ήταν φυσικό και αυτή η υπόθεση κατέληξε  στην Δικαιοσύνη .
Βιβλία θα μπορούσαν να γεμίσουν με παρόμοιες πολεοδομικές ενέργειες του  Πατούλη, ο οποίος δεν δίστασε να αποδεχτεί ακόμα και  πρόταση να οικοπεδοποιηθεί το μοναδικό αρχαιολογικό ορατό μνημείο της  πόλης, ο Τύμβος Σωρού που τον σεβάστηκαν  3 χιλιετίες ακόμα και βάρβαροι κατακτητές.
Ευτυχώς που  δεν  ήταν Δήμαρχος Αμφιπόλεως!!! 

Από την άλλη , η δικαιολογία ότι δεν παρενέβη ως Δήμαρχος Αμαρουσίου στο παράνομο ΜΩΛΛ  γιατί τον έπεισε το  ΥΠΕΚΑ  ότι το  παράνομο   ΜALL που ολοκληρώθηκε το 2005  και το παράνομο  «ΒLUE  LAND» της Αγγελοπούλου που ολοκληρώθηκε το 2007, είναι ... Ολυμπιακά έργα (τα οποία κατασκευαστήκαν για να καλύψουν ανάγκες ... των Ολυμπιακών Αγώνων  του …2004), μόνο  αγανάκτηση  προκαλεί σε όσους το ακούνε και πολύ περισσότερο  όταν  αυτές   τις δικαιολογίες για την διατήρηση  καταστροφικών κατασκευών  για το Μαρούσι   τις  αποδέχεται κάποιος που θέλει  να  λέγεται «Δήμαρχος» της Πόλης.
Όσο για την αναφορά ότι  απερρίφθησαν οι προσφυγές μας  κατά των παράνομων  ενεργειών  και αποφάσεων  του Δήμου Αμαρουσίου, από τον  διορισμένο   από τον  Σαμαρά,  Γ. Γ.  Αποκεντρωμένης Διοίκησης  , παρέλειψε να αναφέρει ο  Πατούλης (που και αυτόν στήριξε ο κ. Σαμαράς), τις αιτιολογίες  που χρησιμοποιούσε   η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και που τις αναφέρουμε για να χαρίσουμε λίγο πικρό γέλιο στους αναγνώστες.
«Δεν εξετάσαμε την προσφυγή σας γιατί  
ο Δήμος δεν στέλνει τα χαρτιά που του έχουμε ζητήσει για έλεγχο»  και αντί να στείλει τον  Πατούλη στον Εισαγγελέα…. απέρριψε τη δική μας  προσφυγή !!!
«Δεν προλάβαμε  να ελέγξουμε μέσα σε 2 μήνες  την προσφυγή σας και ως εκ  τούτου την… απορρίπτουμε»
και ότι απορρίπτουμε  χωρίς να  εξετάσουμε  τις προσφυγές μας κατά του Δήμου γιατί  «δεν έχετε έννομο συμφέρον να τα…. καταγγείλετε» !!!!!
 Και αυτό παρά την απόφαση  1528/2003 κ.α.  του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι «ο δημότης, ποσώ μάλλον ένας Δημοτικός Συνδυασμός έχει έννομο συμφέρον για όσα  διαδραματίζονται στην πόλη του,

Μετά φταίμε εμείς που έχουμε καταθέσει μήνυση και εις βάρος του  Γ. Γ.  Αποκεντρωμένης Διοίκησης  και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.
Όσο για την προσεγμένη  αναφορά του G. Πατούλη ότι «το σύνολο της αξίας γης όλου του Αμαρουσίου, δεν φτάνει το ποσό των  20 δισ. ευρώ», προφανώς  γιατί  κανένας από τους συνεργάτες του δεν τον ενημέρωσε τώρα και 8 χρόνια, ότι αυτό που καθορίζει την τιμή μιας έκτασης  δεν είναι η γη καθ΄ εαυτη  αλλά είναι οι χρήσεις γης, καθώς αυτές πολλαπλασιάζουν την αξία της γης,
Και μια και ανοίξαμε διάλογο π.χ.  σαν χωράφι η έκταση που έχει κτιστεί το παράνομο ΜΩΛΛ  δεν  ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια. Με χρήσεις γης όμως Εμπορικού Κέντρου - σύμφωνα με τον 6ο  Τακτικό Ανακριτή- η αξία του ΜΩΛΛ αξιολογήθηκε συντηρητικά 600 εκ. ευρώ και συμφώνα με μεσίτες η αξία του σε τιμές αγοράς έφτανε και τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ !!!
Τυχαία άλλωστε Λάτσης εισπράττει - συμφώνα με δηλώσεις του ιδίου - χιλιάδες ευρώ την ημέρα σε ενοίκια & παρότι τώρα και δέκα χρόνια κερδίζουμε συνεχώς όλες τις προσφυγές μας), δίδει  σκληρή μάχη να το διατηρήσει επιστρατεύοντας τα μεγαλύτερα νομικά Γραφεία και όχι μόνο;
και τυχαία  προεκλογικά   (μόλις μάλιστα έγινε γνωστή  η νέα απόφαση 374/2014 του ΣΤΕ που επιβεβαίωσε την παρανομία) δώρισε  χάντρες και καθρεφτάκια στον Δήμο Αμαρουσίου σε μια προσπάθεια στήριξης του  Πατούλη ;
                 Oσο για τις απειλές  Πατούλη  η παροιμία λέει « λαγός τὴν φτέρην εσειε...»

                                                             ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 ΣΤΗΝ... ΑΓΚΑΛΙΑ της ΓΙΑΝΝΑΣ η «SIEMENS»του Μάκη Βραχιολίδη

ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ της «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ & της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ», του Π. Αποστόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου