Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Σχέδιο για κάθε γειτονιά της πόλης, έχει ο Γ. Πατούλης!

Το σχέδιο των έργων και των παρεμβάσεων που υπηρετεί το μεγάλο στόχο να γίνει το Μαρούσι πρότυπη πόλη στην Ελλάδα με σύγχρονες υποδομές και ανθρώπινες γειτονιές ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» στις συναντήσεις που είχε με τους κατοίκους από τις γειτονιές των Καρπάθικων, του Σωρού και του Αγίου Νικολάου.
Ξεκινάμε από την γειτονιά του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»,
τα ΚΑΡΠΑΘΙΚΑ
Σε πολυπληθή συγκέντρωση κατοίκων στα «Καρπάθικα» που διοργάνωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού  κος Σπύρος Σταθούλης, ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε τις  μεγάλες προτεραιότητες που έχουν τεθεί για την επόμενη πενταετία, μεταξύ των οποίων είναι: η ενίσχυση της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Δήμου, η ενίσχυση του οικιστικού χαρακτήρα της πόλης σε βάρος των εμπορικών χρήσεων υπερτοπικού κυρίως χαρακτήρα, η αναγέννηση των γειτονιών μέσα από την υλοποίηση ενός τουλάχιστον μεγάλου έργου σε κάθε γειτονιά,  η ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου, η συνέχιση της αποτελεσματικής διεκδίκησης πόρων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η πόλη.
Ειδικότερα, κάνοντας αναφορά στους κύριους άξονες της νέας οικονομικής δημοτικής πολιτικής αναφέρθηκε στη διεκδίκηση 35.000.000 ευρώ για έργα και παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά, στην περαιτέρω μείωση των ανταποδοτικών τελών, στην ενίσχυση των κοινωνικών παροχών, στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στους προϋπολογισμούς, στη θεσμική διεκδίκηση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών μείωσης των αντικειμενικών αξιών σε όλο το Δήμο Αμαρουσίου και ιδιαίτερα σε πολεοδομικές ενότητες που κατοικούν οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, κ.α.
Όσον αφορά στα έργα υποδομής και ανάπλασης για την αναβάθμιση κάθε γειτονιάς, επισήμανε τις παρεμβάσεις που έχουν προγραμματισθεί για τα Καρπάθικα, με κυριότερες την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και τις εντάξεις στο Σχέδιο Πόλης με την ολοκλήρωση των διαδικασιών οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς που βρίσκεται σε τελικό στάδιο για την έκδοση Π.Δ. Η οριοθέτηση του ρέματος θα επιτρέψει παράλληλα την ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών και των έργων ανάπλασης στην περιοχή.ΣΩΡΟΣ
Σε ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη με κατοίκους της περιοχής του Σωρού, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού κου Νικόλαου Πέππα.
Ο κος Πατούλης αναφερόμενος στις 21 μεγάλες παρεμβάσεις που έχουν προγραμματισθεί στις 17 Πολεοδομικές Ενότητες της πόλης, εστίασε στα έργα που έχουν προγραμματισθεί για τη γειτονιά του Σωρού. Μεταξύ αυτών είναι η ανάπλαση του Κ.Χ. 9760, του κοινόχρηστου χώρου όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου. Στο χώρο αυτό θα δημιουργηθεί ένας ελεύθερος χώρος αναψυχής και πρασίνου, χώροι υπαίθριας άθλησης, γήπεδο βόλεϊ, φυτεύσεις, νέες πεζοδρομήσεις και πλακοστρώσεις.  Επίσης έχουν προγραμματισθεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και η κατεδάφιση του κτιρίου της πρώην ΗΒΗ, καθώς και η ανάπλαση της οδού Σωρού στο τμήμα από Λ. Κηφισίας έως την οδό Αμαρουσίου – Χαλανδρίου. Στις προτεραιότητες επίσης βρίσκεται η κατασκευή πεζογέφυρας στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Λ. Κηφισίας για ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις των κατοίκων.  
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
Με κατοίκους της γειτονιάς του Αγίου Νικολάου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης σε ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα, με τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβούλου και υποψήφιου του συνδυασμού κου Αθανάσιου Βελή.
Ο κος Πατούλης συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους κατοίκους για τα μεγάλα έργα που προγραμματίζονται στο Κέντρο της πόλης, μετά τη σημαντική παρέμβαση της βιοκλιματικής ανάπλασης του Κέντρου και την ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας της Αγίας Λαύρας, όπως είναι: η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης, η ανάπλαση της πλατείας Ηρώων και η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στο ακίνητο της Βασ. Σοφίας και Κηφισίας και η κατασκευή νέου βιοκλιματικού κλειστού γυμναστηρίου στη θέση του σημερινού Σπύρου Λούη. Ειδικότερα για τη γειτονιά του Αγίου Νικολάου δημιουργούνται δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και πεζόδρομοι, ενώ ενισχύεται ο δημοτικός φωτισμός με λαμπτήρες τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλής φωτιστικής ισχύος και τοποθετείται νέος αστικός εξοπλισμός.                             
ΚΕΝΤΡΟ
Σε φιλική συγκέντρωση κατοίκων του Κέντρου με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού κου Βασίλη Κόκκαλη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου κου Νικόλαου Πέππα και της υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου κας Κατερίνας Φραγκάκη μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης για το σχέδιο και τις προτεραιότητες  της πενταετίας, αναφερόμενος κυρίως στις μεγάλες παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν στο Κέντρο της πόλης μετά τη σημαντική βιοκλιματική ανάπλαση  του Κέντρου και την ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας Αγίας Λαύρας. Ο κος Πατούλης δέχθηκε τις θερμές ευχές των παρευρισκομένων για καλή επιτυχία στη μάχη των δημοτικών εκλογών με μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

                            anthropinipoli.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου